Mainos

Mehu- ja tonnikalatuotantoa riivaa epäily pakkotyöstä – Kesko pahoittelee

Ruokakesko on S-ryhmän tapaan aloittanut Finnwatchin raportissa ilmenneiden epäkohtien selvittämisen tavarantoimittajiensa kanssa.

Tänään julkaistu kansalaisjärjestö Finnwatchin selvitys paljastaa, että Pirkka-, Rainbow- ja Eldorado-merkkisten ananasmehujen tiivistettä valmistavan tehtaan olot Thaimaassa viittaavat jopa pakkotyöhön ja ihmiskauppaan.

Tuotetutkimuspäällikkö Matti Kalervo Ruokakeskosta kertoo, että ketjussa ei tiedetty tuotantotehtaan ongelmista.

– Tämä tuli meillekin yllätyksenä ja uutisena, Kalervo sanoo.

Thaimaalainen tuotantotehdas Natural Fruit toimittaa ananasmehujen tiivistettä suomalaiselle Vip-juicemakerille. Isot kauppaketjut ovat puolestaan solmineen tuotantosopimuksen Vip-juicemakerin kanssa.

Kalervon mukaan raportin tuloksiin on suhtauduttu Keskolla hyvin vakavasti.

– Ne olivat hyvin huolestuttavia tuloksia, mitä siinä raportissa esitettiin. Meidän täytyy nyt Vip-juicemakerin kanssa selvittää asiaa.

Kalervo kertoo, että Kesko ostaa osan elintarvikkeistaan suoraan riskimaatoimittajilta. Silloin edellytetään, että tuotantotehdas on läpäissyt sosiaalisen vastuullisuuden auditoinnit eli tarkastukset riittävistä työoloista.

Kun raaka-aineita hankitaan tavarantoimittajan kautta, varsinainen vastuu tarkastuksista siirtyy Kalervon mukaan tavarantoimittajalle.

– Meillä on ostosopimuksissa vastuullisuusehdot, joita tavarantoimittajien pitää noudattaa. Tässä tapauksessa on selvää, että on sattunut notkahdus, Kalervo sanoo.

Kalervo lupaa, että jatkossa Kesko seuraa tarkemmin, miten tavarantoimittajat tarkastuksia hoitavat.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.