Herkullisia patonkeja voi valmistaa suomalaisittain myös puoliksi durum- ja puoliksi ruisjauhoista.
Tee rukiinen juuritaikina, jolloin saat enemmän makua taikinaan.
Saat rapean kuoren vesihöyryn avulla: voitele patongit vedellä ja laita uuniin paiston ajaksi vettä 1-2 dl laakeaan astiaan, jotta uuniin syntyy vesihöyryä. Näin patonki saa rapean kuoren. Sumuta patonkeja sumutuspullolla useamman kerran
Älä peitä kypsiä patonkeja, jotta rapea kuori säilyy
Katso videolta tästä, kuinka Taavi Salmivaara ja Arja Savela valmistivat näitä patonkeja
2 kpl
2½ dl vettä
25 g hiivaa
2½ dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
(1 rkl ruisjuurta tai 1 pieni hapankorppu jauhettuna)
1 tl suolaa
3-4 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja
2 rkl oliivi- tai avokadoöljyä
Täyte 1: (1 patonki)
