Mainos

Median toiminta Joutsenossa puhuttaa: "Nuoria oli revitty hihasta haastatteluun"

Joutsenossa nuorten kriisityötä organisoiva Timo Salmisaari antaa myös kiitosta median toiminnalle ja toivoo, että yksittäisten toimittajien tai kuvaajien huonosta käytöksestä ei tehtäisi liian suurta numeroa.

Salmisaaren mukaan ongelmatilanteet kriisikeskuksessa ilmenivät sunnuntai-iltana, kun hän itse oli kotona organisoimassa toimintaa. 

– Vapaaehtoiset työntekijät soittivat ja kertoivat, että median edustajat olivat häirineet nuoria. En tiedä, olivatko he toimittajia, valokuvaajia, freelancereita vai ketä. Kerrotun mukaan siellä olisi tartuttu kädestä kiinni ja vedetty haastatteluun, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin aikuisten psykososiaalisen palvelun johtajana työskentelevä Salmisaari kertoo. 

Hänen mukaansa vapaaehtoiset olivat kuulleet nuorten jo kieltäytyneen haastattelusta. 

– Silti oli kuljettu perässä ja kyselty lisää. 

Salmisaari antoi vapaaehtoisille luvan kutsua vapaaehtoiseen pelastuspalveluun kuuluvia reserviläisiä avuksi turvaamaan tilannetta. Hän myös neuvoi kutsumaan poliisin, jos tilanne menee liian pitkälle. 

– Saman tien hyppäsin itse autoon ja ajoin paikalle. Tuolloin median edustajia ei ollut pihalla, vaan kadun varressa. He pikkuhiljaa hävisivät siitä. Myöhemmin minulle tultiin ilmoittamaan, että nyt se jatkuu. Sitten median edustajat taas poistuivat paikalta. 

"Yksi mätä omena voi pilata koko lastin"

Salmisaarella ei ole tietoa, minkä tiedotusvälineen edustajat paikalla olisivat häiriköineet.

Mediaviestintä Joutsenon tragedian jälkihoidossa on keskitty Salmisaarelle. Tilanteen nähneet vapaaehtoiset eivät nyt halua keskustella toimittajan kanssa. 

Salmisaari sanoo ilahtuneensa siitä, että niin moni media on ollut häneen yhteydessä varmistaakseen, ettei oma toimittaja tai kuvaaja ole käyttäytynyt epäasiallisesti. 

– Tätä asiaa ei nyt pitäisi lähteä paisuttelemaan. Jos on yksikin mätä omena, koko lasti voi mennä pilalle. Media on myös tehnyt esimerkillistä työtä siinä, että on muun muassa tiedotettu kriisikeskuksen aukiolosta. 

Joutsenossa tapahtui viime viikolla henkirikos, jonka uhrina oli 16-vuotias paikallinen tyttö. Tapaus on järkyttänyt ikätovereita ja heille on järjestetty kriisiapua. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.