Max Verstappenin ylistämä teko sai murska-arvion: "Luulin, että rakastat kilvanajoa – se oli hevonpaskaa"

F1-sarjassakin ajanut kokenut moottoriurheilija Sebastien Bourdais on kritisoinut Red Bull -kuski Sergio Perezin suoritusta F1-kauden dramaattisessa päätöskisassa.

Pääkuvan video: Tästä on kyse: Sergio Perez taisteli tulisesti Lewis Hamiltonia vastaan, mikä auttoi Max Verstappenin hetkellisesti aivan brittikuskin kantaan. 

Vaikka Perez ei ajanut missään vaiheessa kisaa sen voitosta ja joutui lopulta keskeyttämään, hän oli hetken aikaa aivan voitto- ja mestaruustaiston ytimessä. Hän nimittäin pidätteli kahden kierroksen ajan takanaan Mercedeksen Lewis Hamiltonia, joka kamppaili MM-tittelistä Perezin tallitoveria Max Verstappenia vastaan. 

Perez puolustautui tulisesti, eikä päästänyt Hamiltonia todellakaan helpolla. Tätä ylisti myös Verstappen, joka kutsui tallitoveriaan legendaksi. Hollantilainen pääsi Perezin suorituksen avittamana Hamiltonin kantaan, mutta pystyi ohittamaan tämän vasta loppukierrosten turva-autotilanteen myötä

Perez sai laajalti kehuja työstään tallitoverinsa hyväksi. Yksi suitsuttajista oli tunnettu F1-toimittaja Will Buxton.  

– Olipa kerrassaan uskomatonta ajamista Pereziltä puolustusasemassa. Sensaatiomaista, Buxton hehkutti kisapäivänä Twitterissä. 

F1-sarjassa Toro Rossolla kausina 2008-2009 ajanut Bourdais vastasi Buxtonin arvioon kaksi päivää myöhemmin tiistaina. 

– Luulin, että rakastat kilvanajoa, se oli hevonpaskaa. En voi ymmärtää, miten Perez voi olla tyytyväinen itseensä, ja miten ihmiset kehuvat häntä tuon takia. Hän hidasteli tahallisesti ja käytti kaikki likaiset temput estelläkseen Hamiltonia. Ei lainkaan urheiluhenkeä, oikeastaan koko tiimiltä, urallaan Le Mansin klassikkokisan voittanut Bourdais kirjoitti

Buxtonin mielestä tilanne oli reilu. Hän nosti vastauksessaan esiin tilanteen Unkarin GP:ssä, jossa Alpinen Fernando Alonso kävi hurjan puolustustaiston Hamiltonia vastaan antaakseen etumatkaa tallitoverilleen Esteban Oconille, joka otti lopulta yllätysvoiton. 

– He (Red Bull) uhrasivat Perezin kisan täysin saadakseen hänet tuohon asemaan. Hän hidasteli sekuntikaupalla kierrosta kohti estelläkseen. Hän ei yrittänyt pysyä edellä, vaan ainoastaan hidastaa Lewisia mahdollisimman paljon, ranskalaiskuski vastasi. 

Verstappen juhli kisan päätteeksi sensaatiomaista mestaruutta. Mercedes saavutti puolestaan valmistajien MM-tittelin. 

Lue myös:

    Uusimmat