Max Verstappenia arvostelevien rintama kasvaa: "Huono roolimalli – kuljettaja ei saa koskaan tehdä päätöksiä turvallisuudesta"

Myös F1-maailmanmestari Jacques Villeneuve on arvostellut Max Verstappenia Meksikon GP:n aika-ajojen loppuhetkien tapahtumista. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Paalulle ajanut Verstappen sai jälkikäteen kolmen lähtöruudun rangaistuksen, kun hän ei hidastanut Valtteri Bottaksen onnettomuuspaikalla aika-ajon päätösosion loppuhetkillä. Bottas ajoi seinään radan viimeisessä mutkassa, mistä syntyi vaarallinen tilanne suomalaisen takaa tulleille kuljettajille.

Verstappen tunnusti nähneensä vauhdin hidastamista vaativat keltaiset liput, mutta päätti tästä huolimatta ajaa kierroksensa täysillä loppuun. Red Bull -kuski ei pitänyt tilannetta vaarallisena. 

Muun muassa Sebastian Vettel ja Lewis Hamilton korostivat aika-ajojen jälkeen sitä, että keltaisia lippuja tulee noudattaa, sillä ne viestivät mahdollisesti vakavasta onnettomuustilanteesta.

Villeneuve on samoilla linjoilla. Hän lähetti viestin Verstappenille. 

– Mielestäni hän on huono roolimalli, kanadalaismestari kommentoi Motorsport-Magazinelle

– Hän oli jo kiinni paalupaikassa. Hän ei ajatellut, ja se oli tyhmää. 

Villeneuven mielestä kuljettajat eivät voi tehdä omia johtopäätöksiään vaaratilanteissa. 

– Kuljettaja ei saa koskaan tehdä päätöksiä turvallisuudesta, siitä onko tilanne turvallinen vai ei. Mutkan takana saattaa olla jotain muuta, josta hän ei ole tietoinen.

Verstappen lähtee sunnuntain kisaan 4. ruudusta Ferrarin Chales Leclercin, Vettelin ja Hamiltonin takaa. 

Lue myös:

    Uusimmat