Ymmärsikö Max Verstappen laisinkaan Bottas-tilanteen vakavuutta? Päätti lehdistötilaisuuden pöyristyttäviin kommentteihin

Max Verstappen lähes kerskaili sillä, kuinka hän rikkoi sääntöjä Meksikon GP:n aika-ajoissa lauantaina. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Red Bull -tähti Verstappen oli kiistatta radan nopein kuljettaja aika-ajoissa. Hän olisi saavuttanut paalupaikan jo ensimmäisellä vedollaan, mutta paransi vielä aikaansa toisella yrityksellä. 

Tässä oli vain yksi ongelma. Verstappen sivuutti Mercedeksen Valtteri Bottaksen ulosajon luoman vaaran ja kaasutti suomalaisen kolaripaikan ohi kaasu pohjassa. 

Kansainvälinen autoliitto FIA rankaisi haparoinnin jälkeen Verstappenia kolmen lähtöruudun sanktiolla, sillä hollantilainen ei reagoinut kolaripaikalla heiluneisiin keltaisiin lippuihin. Hänen olisi pitänyt hidastaa vauhtiaan vaaratilanteen takia. 

Tapaus oli iso puheenaihe kärkikolmikon lehdistötilaisuudessa aika-ajon jälkeen. Tuossa vaiheessa Vestappenin rangaistuksesta ei ollut vielä tietoa.

Autosportin Scott Mitchell: Onko realistista odottaa kuskien hidastavan vauhtiaan, jos keltaiset liput heiluvat, kun aika-ajossa on kaikki pelissä?

– Uskoakseni se on selvää meille kaikille, että keltaisten lippujen kohdalla pitää hidastaa. Minä olin jo ohittanut paikan tuossa vaiheessa, joten en voi kommentoida tilannetta, mutta se on selvää kaikille. Tuo on perusjuttu, toisesta ruudusta paalulle nouseva Ferrarin Charles Leclerc kommentoi. 

Mitchell: Max, haluaisitko lisätä jotain tähän?

– Ei. Luulen, että kaikki meistä tietävät, mitä keltaiset liput tarkoittavat. 

ESPN:n Lawrence Edmondson: Miksi sitten et hidastanut, jos näit keltaiset liput?

– Ei kai sillä ole väliä?

Edmondson: Saattaa sillä olla, jos FIA tutkii asiaa. 

– No, hylätkää sitten kierrokseni. Toinen niistä. Ensimmäinen kierros oli myös hyvä. 

Edmondson: Eikö sinulla ole mitään huolia turvallisuuden suhteen?

– Tarvitseeko meidän puhua tästä? Turvallisuudesta? Uskon, että tiedämme, mitä teemme. Emme muuten ajaisi F1-autoa. Kyse on aika-ajoista, ja silloin pistetään kaikki peliin. Mutta kuten sanoin aiemmin, jos he haluavat hylätä kierroksen, niin tehkää sitten niin, Verstappen päätti lehdistötilaisuuden. 

Verstappenin vastauksista huokuu se, ettei hän edes ajatellut rangaistuksen mahdollisuutta, sillä hän viittasi vain kierroksen hylkäämiseen. Puhumattakaan turvallisuudesta. 

Kaiken tämän jälkeen hän lähtee sunnuntain kisaan 4. ruudusta Leclercin, Ferrarin Sebastian Vettelin ja Mercedeksen Lewis Hamiltonin takaa. 


Lue myös:

    Uusimmat