Lewis Hamilton antoi oppitunnin Max Verstappenille – "Valtterihan olisi voinut olla keskellä rataa"

Mercedeksen Lewis Hamilton toivoi tuomaristolta erittäin tiukkoja otteita Max Verstappenin sääntörikkomukseen Meksikon GP:n aika-ajoissa.  

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Meksikon GP suorana 25.-27.10.
Su: Meksikon GP klo 21.05, ennakkotunnelmat klo 20.05

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamiltonin tallitoveri Valtteri Bottas kolaroi rajusti viimeisessä mutkassa päätösosion ratkaisuhetkillä. Tuolloin jo paalupaikassa kiinni ollut Verstappen ohitti Bottaksen kolaripaikan ja siellä heiluneet keltaiset liput hidastamatta ja kommentoi tapausta lehdistötilaisuudessa hyvin ylimielisesti

Hamilton sanoi suoran mielipiteensä Verstappenin ajamisesta aika-ajon jälkeen, ennen Red Bull -kuskin rangaistusta. 

– Mielestäni (kansainvälisen autoliiton) FIA:lla pitää olla erittäin tiukka asenne tuplakeltaisiin lippuihin. Olemme nähneet vastaavaa aiemmin. Muistan Monacon tapauksen, jossa GP2-kuljettaja (toim. huom. Pastor Maldonado Renault World Series -luokassa vuonna 2005) ajoi ratavirkailijan päälle. Nämä vapaaehtoiset riskeeraavat henkensä varmistaakseen kuljettajien turvallisuuden, Hamilton aloitti. 

– Jos jotkut ihmiset ovat huolimattomia eivätkä kunnioita sääntöjä...Hänen ei olisi edes tarvinnut ajaa täysillä. Hän oli jo tavallaan varmistanut paalupaikan, Hamilton lisäsi viitaten Verstappeniin. 

Hamilton korosti, että Verstappen ei voinut tietää tilanteen täyttä kuvaa, joten kovaa ajaminen oli hyvin vaarallista. 

– Voin vain sanoa, että onneksi radalla ei ollut virkailijoita. Valtterihan olisi voinut olla keskellä rataa, kuten myös virkailijat. Sitähän tuplakeltaiset tarkoittavat: edessä voi olla valtava onnettomuustilanne. Hän vähät välitti siitä, mikä ei ole hienoa, mutta se on tehty, Mercedes-tähti linjasi. 

Hamilton ehti ohittaa seinään ajaneen Bottaksen ennen keltaisia lippuja, mutta hänkin havaitsi, että jotain oli tapahtunut. 

– Kun tajusin, että siinä oli tapahtunut kolari, olin jo periaatteessa ohittanut paikan, Hamilton summasi. 


Lue myös:

    Uusimmat