Max Verstappen pilasi törttöilyllään Kimi Räikkösen kisan – näin hollantilainen selitteli: ”Kimi ei tainnut odottaa minua”

Red Bullin tähtikuskin Max Verstappenin osalta Belgian Span kisa meni sangen noloissa merkeissä. Verstappen mokasi totaalisesti lähdön, minkä jälkeen hän törttöili ensimmäisessä mutkassa. Tässä uhriksi joutui Kimi Räikkönen.

Verstappen ei päässyt kunnolla liikkeelle lähdössä, minkä myötä hän joutui useamman auton ohittamaksi. Ensimmäisessä mutkassa hollantilainen lähti tekemään paikkausliikkeitä. Verstappen tunki ensimmäiseen mutkaan niin, että hän täräytti suoraan Alfa Romeon suomalaiskuskin Räikkösen kylkeen.

– Sain huonon lähdön – en tiedä miksi. Pitää katsoa, että mistä se johtui. Sen jälkeen jarrutin hieman myöhempää kuin edellä olleet. Se toimi siinä vaiheessa vielä ihan hyvin, Verstappen aloitti tilanteen perkauksen.

Jarruttaessa Verstappen kuitenkin liukui edellä ollutta Räikköstä päin. Tämän jälkeen Räikkösen auto nousi kahdelle pyörälle. Verstappen puolestaan rikkoi autonsa kohtalokkaasti.

– Kimi ei tainnut odottaa minua enää, joten hän ajoi normaalia ajolinjaa. Sitten osuimme.

– Raidetanko meni rikki, joten siksi menin suoraan Eau Rougessa. Mutta tuo on kilpa-ajoa, noita sattuu.

Verstappen keskeytti, kun hän ajautui päin rengasvallia legendaarisessa mutkassa. Räikkösen kisa meni puolestaan pilalle, kun hänen auton pohjalevy rikkoontui pahasti törmäyksessä.

Verstappen itse ei lähtenyt syyttämään Räikköstä tapahtuneesta. Kuten ei pidäkään. Mutta samalla hollantilainen nosti kädet ylös.

– Ei tuosta voi ketään syyttää, Verstappen väitti.

Lue myös:

    Uusimmat