Kimi Räikkönen joutui tökerön tempun kohteeksi – ”Aika turhauttavaa”

Alfa Romeon suomalaiskuski Kimi Räikkönen koki sangen harmittavan kohtalon Belgian GP:n alkuhetkillä. Räikkönen oli hyvissä asemissa, kunnes Red Bullin hollantilaiskuljettaja Max Verstappen teki sangen tökerön tempun.

Räikkönen oli selvästi Verstappenia edellä ensimmäiseen mutkaan tullessa. Red Bull -kuski päätti kuitenkin väkisin tunkea sisälle, mikä johti siihen, että Verstappenin etupyörä osui Räikkösen autoon.


Alfa Romeon suomalaiskuski lennähti kahdelle renkaalle kolarin yhteydessä. Osuma tuotti myös ikäviä seurauksia Räikkösen autoon.

– En tiedä, että mitä siinä tapahtui. En ole nähnyt tilannetta, mutta yhtäkkiä joku osui takaa ja menin kahdelle pyörälle. Luulin jo, että pääsen ihan hyvin siitä jatkamaan – sen verran myöhään se tapahtui, Räikkönen kertasi tilannetta C Morelle, jatkaen:

– Ei mahda mitään. Auton pohja hajosi aika pahasti siinä. Oli sitten aika turha ajatella tuolla, mutta toisaalta sitä ei koskaan tiedä, jos jotain erikoista olisi tapahtunut. Sitten olisi voinut ehkä päästä vähän lähemmäs kärkeä. Mutta tämmöistä se on välillä.

Räikkönen oli maalissa 16:s. Vauriot vaikuttivat selkeästi suomalaisen kisavauhtiin.

– Ne kierrokset, kun mentiin lähtösuoralle – ne tuntuivat hyvältä. Meillä olisi ollut varmasti nopea auto. Sitten kun lattia meni aika pahasti rikki, niin olihan se aika turhauttavaa. Piti yrittää kuitenkin, Räikkönen pohti.


Lue myös:

    Uusimmat