Mausteinen porkkanasalaatti ja vihreä broilericurry 26.9.2001

Toim. Kati Nappa

Vieraana thaikokki Manit Poonhiran Hotelli Amarista Bangkokista Thaimaasta

Mausteinen porkkanasalaatti

3-4 porkkanaa (noin 300 g)
4-5 vihreää esikeitettyä tai pakastettua papua
4 kirsikkatomaattia

kastike:

2 rkl paahdettuja tai suolamaapähkinöitä
½ -2 pientä chiliä
1-6 valkosipulia
1 rkl sokeria
2 rkl kalakastiketta
noin ½ dl limen tai sitruunan mehua

1. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi pitkittäin niin syntyy pitkiä suikaleita.
2. Leikkaa pavut vinottain pätkiksi ja lohko tomaatit.
3. Murskaa morttelissa pähkinät, valkosipulit, chili, sokeri ja kalakastike. Lisää lopuksi mehu (morttelin asemesta voit käyttää muusinuijaa tms vahvassa astiassa esim.kattilassa).
4. Kaada kastike salaatille. Sekoita ja painele kämmenellä survoen, jotta salaatista tulee mehevä. Lisää joukkoon pavut ja tomaattilohkot.

Vihreä broilericurry


n.300 g broilerin, porsaan tai naudan suikalelihaa
1 rkl öljyä
2-4 rkl vihreää Thaicurrytahnaa
1 tlk kookosmaitoa
½ -1 munakoisoa
3-4 rkl kalakastiketta
2 tl sokeria

koristeeksi:

punaista mietoa chiliä
basilikanlehtiä

1. Kuumenna öljy vokissa ja lisää currytahna ja paista sitä hetki sekoittaen.
2. Lisää (huoneenlämpöiset) broilerisuikaleet ja paista hyvällä lämmöllä sekoitellen ja pannua heilutellen.
3. Kaada sekaan kookosmaito.
4. Leikkaa munakoiso isoiksi kuutioiksi ja lisää joukkoon.
5. Hauduta noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon kalakastike ja tarkista maku.
6. Lisää pinnalle ohuita chiliviipaleita ja basilikanlehtiä (ja suikaloitua kaffirilimen lehteä) juuri ennen ruokailua.
7. Tarjoa lisukkeeksi riisiä.

Lue myös:

    Uusimmat