Maukkaita broileripyöryköitä ja nuudeliwokkia – nappaa Kaappaus keittiössä -sarjan reseptit talteen
Julkaistu 14.04.2020 08:33
MTV VIIHDE
Kaappaus keittiössä -sarjan kauden päätösjaksossa tavattiin helsinkiläinen Greeta.
Kaappaus keittiössä -sarjan 10. jaksossa tavatiin helsinkiläinen Greeta. Hän on sinkku, jonka yöhön painottuva työ baarimikkona tuo haasteita syömiseen. Vatsa täyttyy lähinnä pika- ja valmisruuista.
½ vihreä paprika ½ punainen paprika ½ keltainen paprika Parsakaalia 1 punasipuli Paksoita eli pinaattikiinankaalia ½ chili Munanuudelia Rypsiöljyä paistamiseen Avocado-sitruunaöljyä maustamiseen Katkarapuja suolaliemessä Teriyaki-kastiketta Basilikaa Korianteria Suolaa Pippuria
Poista paprikoista siemenkodat. Pilko paprikat, parsakaali ja paksoi pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se sopiviksi paloiksi. Laita kaikki pilkotut kasvikset odottamaan ja lisää hienonnettu chili joukkoon.
Laita kulhoon pari kerää nuudelia. Kaada päälle kiehuvaa vettä. Sekoita nuudelikerät haarukalla rikki. Laita kansi päälle ja anna nuudeleiden hautua noin 5 minuuttia. Kun nuudeli on valmista, siivilöi vesi pois ja lisää joukkoon hieman rypsiöljyä. Näin nuudeli säilyy irtonaisena.
Laita pannu kuumenemaan. Lisää pannulle rypsiöljyä. Paista ensin paprikat, sillä ne kestävät parhaiten kuumuutta. Lisää joukkoon parsakaalit ja punasipulit. Kaada pannulle tarvittaessa hieman rypsiöljyä. Paahda kasvikset kauniin väriseksi ja nosta paksoit pannulle, kun muut kasvikset ovat melkein valmiit.
Kun kasvikset ovat kauniin paahtuneita kaada nuudelit kasvisten päälle ja laita hellaa pienemmälle. Mausta teriyaki-kastikkeella.
Kaada valmis nuudelisalaatti kulhoon ja lisää salaatin päälle katkarapuja. Sekoita. Pilko basilika ja korianteri, ja koristele nuudelisalaatti niillä. Mausta avocado-sitruunaöljyllä, suolalla ja pippurilla.
KREIKKALAINEN SALAATTI
1 paketti fetaa Kourallinen mustia kivettömiä Kalamata-oliiveja Erivärisiä kirsikkatomaatteja ½ kurkku ½ parsakaalia 3 kananmunaa Tuoreita vihreitä papuja Tuoreita keltaisia papuja Porkkanaa Aurinkokuivattuja tomaatteja ½ punasipulia Purjo Mustapippuria Suolaa Basilikaa Minttua Avocado-sitruunaöljyä Puolikkaan sitruunan mehut
Laita vesi kiehumaan papujen keittoa varten. Pilko pavuista kärjet pois. Kun vesi kiehuu, keitä papuja vedessä kaksi minuuttia. Siivilöi tämän jälkeen ylimääräinen vesi pois. Huuhtele pavut kylmässä vedessä, sillä se estää värin lähtemistä pavuista.
Keitä kananmunat melko koviksi n. 8 minuuttia.
Revi oliivit puoliksi. Kuori porkkanat ja pilko ne ohuiksi siivuiksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pienemmäksi ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa punasipulista ja purjosta ohuita renkaita. Nosta kaikki ainekset salaattikulhoon.
Murskaa feta muiden ainesten joukkoon. Rouhi päälle mustapippuria. Revi sekaan basilikaa ja minttua, mausta suolalla ja avocado-sitruunaöljyllä. Kaada lopuksi salaatin päälle pavut ja viipaloidut kananmunat ja sekoita.
Pilko mansikat sopiviksi paloiksi ja silppua minttu pieneksi.
Ota kulho ja laita pohjalle jogurttia. Nosta tämän jälkeen vuorotellen päällekkäin kaurahiutaleita ja marjoja. Laita väleihin myös minttua.
Nosta valmis puuro tekeytymään jääkaappiin. Nauti seuraavana aamuna aamupalaksi.
BROILERIPYÖRYKÄT
400 gr broilerin jauhelihaa ½ chili Inkivääriä 1 kananmuna 1 dl kuohukermaa Valkosipulia Mustapippuria Suolaa Korianteria Persiljaa Voita paistamiseen
Nosta broilerin jauheliha kulhoon. Kuori parin sentin mittainen pala inkivääriä ja hienonna se ja chili pieneksi. Mausta broilerimassa chilillä, inkiväärillä ja mustapippurilla. Nypi joukkoon korianteria ja riko kulhoon 1 kananmuna. Lisää suolaa. Kaada kulhoon noin desi kuohukermaa. Sekoita massa tasaiseksi käsillä ja laita valmis taikina lepäämään hetkeksi jääkaappiin.
Kun broilerimassa on levännyt hetken jääkaapissa, Kastele kädet lämpimällä vedellä ja pyöritä massasta pyöryköitä. Nosta valmiit pyörykät leivinpaperille.
Laita pannu kuumenemaan. Kun pannu on kuuma, lisää sille runsaasti voita. Nosta pyörykät pannulle ja heitä joukkoon murskattua valkosipulia ja persiljaa. Kun pullat alkavat kypsyä, käännä levyä pienemmälle. Kääntele pyöryköitä, kunnes ne näyttävät kauniin ruskeilta.
Nauti broileripyörykät esimerkiksi nuudelisalaatin kanssa.
POTTUVOI
1kg jauhoisia uuniperunoita Voita Suolaa
Laita uuni lämpenemään 185 asteeseen Pese perunat. Laita perunat folion päälle ja sellaisenaan uuniin. Pidä perunoita uunissa noin tunnin verran.
Puolita kypsät perunat. Koverra kuuma sisus kulhoon. Lisää joukkoon runsaasti voita. Sekoita massa tasaiseksi. Mausta suolalla.
PORONKÄRISTYS
Voita 400 gr valmiiksi vuoltua poroa 2 dl olutta Pippuria Suolaa Tuoretta rosmariinia
Laita pannu kuumenemaan. Kun pannu on kuuma, lisää sille runsaasti voita. Kun voi lakkaa sihisemästä, nosta vuoltu poronliha pannulle. Käristä porosuikaleet kahdessa eri erässä jotta pannu pysyy riittävän kuumana. Rouhi sekaan mustapippuria. Kun kaikki poro on käristetty, lisää joukkoon olutta ja nokare voita. Heitä sekaan pari oksaa tuoretta rosmariinia. Hauduta olut pois. Mausta valmis käristys suolalla.
Poista poron ulkofileestä kalvo. Leikkaa porosta pitkittäissuunnassa suikaleita ja pilko suikaleet pieniksi paloiksi. Hienonna paloja vielä pienemmäksi veitsellä.
Laita hienonnettu poro kulhoon. Ripottele päälle suolaa ja mausta massa noin teelusikallisella Dijon-sinappia. Nosta tartar hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.
Pilko maustekurkut ja punajuuret pieniksi paloiksi. Kuori salottisipuli ja silppua se pieneksi.
Tarjoile porotartar paahdetun leivän, suolakurkun ja punajuuren kanssa.
PUOLUKKASURVOS
Tuoreita puolukoita Sokeria
Laita tuoreet puolukat kulhoon. Kaada päälle sokeria. Anna puolukoiden mehustua hetken ajan. Murskaa puolukoita halutessasi haarukalla tai tarjoile ne sellaisenaan.
Leikkaa kurpitsasta kanta pois. Kuori kurpitsa niin, että kaikki valkoinen kuoriosa lähtee pois. Leikkaa kuorittu kurpitsa lohkoihin ja poista siemenet lusikalla. Pilko kurpitsa pieniksi paloiksi.
Irrota lehtikaalin ”ruoto” sekä leikkaa sipuli puolirenkaiksi. Laita pannu kuumenemaan ja sienet pannulle. Paista sieniä niin kauan, että kaikki neste on poistunut. Kun neste on poistunut, nosta sienet pannulta hetkeksi sivuun.
Laita pannu uudestaan kuumenemaan kurpitsaa varten. Lisää pannulle voita. Kun pannu on tarpeeksi kuuma, nosta kurpitsat joukkoon. Paahda kurpitsat kauniin ruskeiksi. Nosta sipulit pannulle ja lisää myös nokare voita. Mausta ripauksella suolaa.
Kun kurpitsa ja sipulit ovat paistuneet, lisää lehtikaali. Anna paistua hetken ja lisää sitten valmiiksi paistetut suppilovahverot. Mausta mustapippurilla, sitruunamehulla ja tuoreella lehtipersiljalla.
PAISTETTU PORON ULKOFILEE
N. 200 gr poron ulkofilettä Tuoretta timjamia Tuoretta lehtipersiljaa Voita paistamiseen Puolikas valkosipuli
Nosta poron ulkofilee hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Mausta se suolalla ja pippurilla molemmin puolin.
Laita pannu kuumenemaan. Kun pannu on tarpeeksi kuuma, lisää sille voi. Nosta poron ulkofilee pannulle ja laita joukkoon tuoretta timjamia ja lehtipersiljaa. Lisää joukkoon myös halkaistu kokonainen valkosipuli.
Nosta paistettu poro folion päälle. Kaada pannulta kaikki nesteet ja mausteet mukaan. Anna fileen vetäytyä foliossa muutama minuutti.
Nauti poron ulkofile pottuvoin ja puolukkasurvoksen kanssa.