Matti hieraisi silmiään, kun huomasi arvo-osuustililleen ilmestyneet miljoona euroa: ”Minusta ja vaimosta tuli miljonäärejä alta aika yksikön”

2:02
Mistä Matti tiesi, ettei ollutkaan voittanut lotossa? Kuuntele videolta!

Raha oli monen osakesijoittajan mielissä poikkeuksellisen kirkkaana viime viikonloppuna, kun moni osakkeisiin rahaa sijoittanut havahtui olevansa yhtäkkiä rikas.

Tai oikeammin hetkittäisenä miljonäärinä, sillä kyse oli häiriöstä. Nordean verkkopalveluissa ilmeni lauantai-iltana häiriö, joka sai osakkeiden arvon ponnahtamaan moninkertaiseksi, vaikka todellisuus oli aivan toinen.

Vaikka ongelma saatiinkin korjattua nopeasti, moni ehti hetken luulla rikastuneensa kuin yhdessä yössä.

Näin luuli myös Viiden jälkeen -ohjelman haastattelema Matti, jonka sydän oli jättää lyönnin välistä herran vilkaistua arvo-osuustilinsä saldoa laskujen maksun yhteydessä viime perjantaina.

Näky oli ennennäkemätön: osakesijoittajan tilille oli ilmestynyt miljoona euroa ylimääräistä riihikuivaa.

– Luulin, että nyt on joku lottovoitto pamahtanut tilille tietämättäni. Minusta ja vaimosta tuli miljonäärejä alta aika yksikön. Sitä naurettiin ja iloittiin hetken, kunnes huomasimme, että jaaha, tämä olikin jotain muuta, Matti muistelee äkkirikastumistaan.

Voisiko häiriötä käyttää rikollisessa toiminnassa? 

MTV Uutiset jututti myös toista ”äkkirikastunutta” osakesijoittajaa, Kasperia. Hän oli huomannut lauantaina, että hänen Nordean osaketilille sijoittamansa 10 000 euron pääoma oli yhtäkkiä kymmenkertaistunut.

Toisin kuin Matti, Kasper suhtautui osakkeen arvonnousuun viilipyttymäisen viileästi.

– Tämä ei ollut ainoa kerta, viime kesänä kesä-heinäkuussa erään viikonlopun aikana osakkeen arvo oli noussut. Sen takia en siihen sen kummemmin suhtautunutkaan.

– Olihan se hauskannäköistä, että rahaa oli hirveästi. Tyydyin kuitenkin vain ottamaan kuvan ja ihastelemaan sitä, hän jatkaa.

Koska Kasper tiesi kyseessä olevan vain hetkellinen vika, hän ei hetken huumassa varannut luksuslomamatkaa etelän lämpöön.

Sen sijaan osakesijoittaja pohti, mitä tapahtuisi, jos Nordealle toistamiseen sattunutta häiriötä käyttäisi häikäilemättömästi hyväkseen rikolliseen toimintaan.

– Jos häiriö olisi tapahtunut arkena ja pörssi olisi auki, osakkeet olisi voinut myydä eteenpäin. Olisi mielenkiintoista nähdä, että jos tuonkaltainen tilanne olisi tapahtunut tänään, mitä olisi tapahtunut, jos olisin myynyt 100 000 euron arvoiseksi muuttuneen osakkeeni, jota minulla ei todellisuudessa tietenkään olisi, Kasper pohti. 

Uutista ja otsikkoa muokattu 4.11.2019 kello 19.17: Tarkennettu, että "tilillä" tarkoitetaan arvo-osuustiliä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja