Matkustaisitko tänne? Maailman halvin tuoppi!

Halvimmat oluttuopit maailmassa saa sellaisista Aasian ja Afrikan pikkuvaltioista, joissa on mahdotonta viettää idyllistä herkuttelulomaa. Paras hinta-laatusuhde on keskieuroopan keppanoilla.

Keskimääräisen hinnan perusteella maailman halvimman tuopin saa ostettua Tadžikistanista. Tuopin keskihinta on tässä pienessä Keski-Aasian maassa 0,34 euroa.

Maailman halvimpien tuoppien tilastoja hallitsevat kehittyvien maanosien pienet maat. Tadžikistanin jälkeen halvimpien oluiden listalta löytyy Intian ja Kiinan välissä sijaitseva pieni Bhutan, olut keskimäärin 0,42 euroa, ja pikkiriikkinen Burundin tasavalta Itä-Afrikassa, olut keskimäärin 0,43 euroa. Yllättäen maailman neljänneksi halvimmaksi olutmaaksi nousee Pohjois-Korea 0,44 euron tuopilla.

Maailman halvimmasta tuopista ei ylellisellä lomalla pääse siemailemaan. Tadžikistan oli vielä Neuvostoliittoon kuuluessaan yksi sen köyhimmistä alueita ja Burundinkin jälleenrakentaminen on sotaisan historian jäljiltä vielä kesken. Pohjois-Koreaan ja Bhutaniin lomailemaan pääseminen on lähes mahdotonta. Niin Bhutanin kuin Pohjois-Koreankin johto väittää säätelevänsä matkailua varjellakseen maata ulkopuolisilta vaikutteilta.

Jos haluaa viettää perinteisemmän loman edullista olutta siemaillen, kannattaa panostaa hinta-laatu suhteeseen ja matkata maahan, jossa oluesta joutuu pulittamaan ainakin euron. Hinta-laatu suhteen vertailussa ylivoimaisia ovat Belgia ja Tšekin tasavalta.

Kymmenestä maailman parhaaksi arvioidusta oluesta kaksi on belgialaisia, mutta tuopista joutuu siitä huolimatta maksamaan maassa vain 1,46 euroa. Tšekeissä voi selvitä jopa alle eurolla – keskimääräisen tuopin hinta on lähteestä riippuen uskomattomat 0,83­–0,99 euroa. Ja kukapa ei olisi kuullut Tšekkein kehutusta olutkulttuurista.

Ranskaan sen sijaan ei kannata matkata lainkaan, jos on ongelmia viinin lipittelyn kanssa. Tuopin hinta on 5,75 eurolla jopa Suomen keskihintaa kalliimpi ja ranskalaisia oluita löytyy läjäpäin maailman heikkolaatuisimpien listalta.

Ranskaa lukuun ottamatta, suurin osa kalleimmista tuopeista löytyy arabimaista ja pohjoismaista. Norjassa oluesta joutuu maksamaan 7,8 euroa, Suomessa oluen keskihinta on 4,88 euroa.

Lähteet: Pintprice.com, Ratebeer.com, Huffington Post

Lue myös:

    Uusimmat