Matkaoppaat listasivat: vinkit lomalle lähtevälle seniorille!

Lomamatkat Oy:n matkaoppaat listasivat kahdeksan vinkkiä seniorimatkailijoille.

1. Matkusta suosituimpien matkustussesonkien eli koulujen loma-aikojen ulkopuolella. Tällöin lomakohteet ovat rauhallisempia ja matkat edullisempia.

2. Tutustu kohteeseen ennalta lukemalla matkaoppaita ja etsimällä tietoa internetistä. Liikuntarajoitteisten kannattaa erityisesti selvittää ennakkoon kohteen maasto. Mitä enemmän tiedät ennalta kohteesta, sitä helpompi on myös keskittyä lomalla juuri niihin asioihin, joita haluaa tehdä.

3. Valmismatka on turvallinen vaihtoehto monelle. Opaspalvelut turvaavat asioiden helpon hoitamisen ongelmatilanteissa. Lisäksi valmiiksi suunnitellut retket tarjoavat mielekkään tavan tutustua kohteen nähtävyyksiin ja paikalliseen kulttuuriin.

4. Lääkärin kanssa olisi hyvä pohtia ennen lomamatkan varaamista, asettaako terveydentila erityisiä rajoitteita matkakohteen tai loman keston suhteen.

5. Ryhmän kanssa matkustaminen on usein edullisempaa. Ryhmän voi koota esimerkiksi harrastuksen ympäriltä, ja esimerkiksi Turkista on tullut viime vuosina suosittu lomakohde golffarien piirissä.

6. Maksimoi loman anti valitsemalla matkakohde, jonka maantieteellinen sijainti mahdollistaa mielenkiintoisten retkien tekemisen. Esimerkiksi upeana ranta- ja lomakaupunkina tunnettu Rimini on lähellä Venetsiaa ja Veronaa, mikä tarjoaa mahdollisuudet myös kaupunkilomailuun.

7. Matkusta syksyllä Välimeren kohteisiin, jotka ovat suurimpien matkailuvirtojen kaikottua rauhallisia. Syksyllä sää on vielä lempeä keskikesän helteiden helpottaessa. Esimerkiksi Kreikka on suosittu kohde ja tarjoaa lomailijoille runsaasti nähtävyyksiä sekä erinomaista ruokaa.

8. Kompressiosukat lennolla parantavat verenkiertoa ja aineenvaihduntaa vähentäen näin jalkojen turvotusta ja ehkäisten pohjekramppeja.

Lähde: Cision/Paloma Communications

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat