Matkaoppaan vinkit: Suuntaa näihin paratiiseihin Thaimaassa

Suomalaisten suosikkikohde Thaimaa on täynnä upeita nähtävyyksiä. Thaimaassa oppaana työskennellyt Finnmatkojen laadunkehityksen ja tuotetuen esimies Taru Kulonpää kertoo omat suosikkinsa lomailijan unelmakohteista.

Thaimaan lomalta haetaan usein lämpöä, aurinkoa ja virkistävää vettä. Ne yhdistyvät myös tutustumalla Thaimaan rannikolla sijaitseviin saariin. Thaimaassa oppaana työskennellyt Taru Kulonpää kertoo omat suosikkinsa leppoisan päivän viettoon.

Thaimaan rannikolla sijaitsevien saarten välillä kulkee lauttoja. Myös lentäen pääsee osalle saarista. Lyhyiden välimatkojen vuoksi saarihyppely on vaivatonta. Rentouttavaa lomaa hakevalle aktiivinen saarihyppelyn harrastaminen tuskin kannattaa, mutta pienet päiväretket sopivat hyvin lomaan kuin lomaan. Kahden viikon matkalla on myös mahdollista yhdistää lomakohteisiin kaksi eri saarta, joilla molemmilla yövytään viikon ajan.

Koe paratiisi

Erityisesti Krabin alueelta löytyy pieniä saaria, joille on helppo lähteä viettämään leppoisaa päivää. Kulonpään lempisaari on Koh Hong, joka kuului Thaimaassa työskennellessä vapaapäivien ehdottomiin suosikkeihin. Koh Hongille kannattaa lähteä heti aamusta, jolloin se on rauhallisimmillaan. Paikan ovat kuitenkin löytäneet myös jo monet muutkin turistit, joten paratiisisaareksi Koh Hongia ei voi kutsua. Silti paikassa on ainutlaatuinen tunnelma.

– Tuntuu, kuin aika olisi pysähtynyt jossakin määrin. Saaren uimaranta on poukamassa, siitä tulee hieman samanlainen tunnelma kuin Phi Phin Maya Baysta, jossa on kuvattu Beach-elokuva, Kulonpää kertoo.

Krabin alueella sijaitsevalta Koh Mookin paratiisisaarelta löytyy mielenkiintoinen nähtävyys, Emerald Cave.

– Paikalle pitää uida tunnelia pitkin. Sinne järjestetään myös retkiä. Tunnelissa ja luolarannassa on mahtavat maisemat ja todella kirkasta vettä. Tuntuu, kuin olisi jonkin elokuvan paratiisissa.

Kulonpää mainitsee myös Phuketin alueella sijaitsevan Koh Racha Yain.

– Saari on suomalaisten suosikki ja myös käymisen arvoinen, varsinkin päiväretken merkeissä sillä saaren molemmat rannat ovat fantastisia ja luonto mitä kauneinta.

Saarelta löytyy pari vierasmajaa. Paikka on erityisesti suomalaisten sukeltajien suosiossa.

Myös Phi Phi –saarten maisemat ovat ihan omaa luokkaansa, juuri sellaiset mitä kaikilla on Thaimaasta mielessä.

– Itse en ole suuri Phi Phin fani, sillä siellä on aina paljon ihmisiä. Jos haluat lähteä katselemaan maisemia, kannattaa lähteä risteilylle. Sen aikana näet maisemia, mutta vältät pahimmat ihmismassat ollessasi veneellä koko päivän.

– Maisemissa silmä lepää. Krabin alueella Phi Phi kuuluu lomaan yhtälailla, kuin pyramidit Egyptiin.

Tehovinkit Thaimaan-loman suunnitteluun

– Mieti mitä lomalta haluat. Lämmintä aurinkoa ja vettä löytyy kaikista kohteista.

– Haluatko aktiviteetteja, iltamenoja vai rauhallista löhöilyä? Jos etsit shoppailua ja yöelämää eli bilereissua, kannattaa matkalla suunnata Phuketiin.

– Pienemmillä saarilla mahdollisuudet railakkaaseen yöelämään tai ostoksille ovat rajoitetummat. Rauhallista romantiikkaa kaipaavien taas kannattaa suunnata pienemmille saarille.

– Klong Muang tai Railey ovat rauhallisempia lomakyliä Krabilla, jos lomalta hakee kahdenkeskistä romantiikka ja luonnonläheisyyttä. Myös Khao Lak sopii hyvin rentoutujalle.

– Snorklausmahdollisuudet ovat Thaimaassa hyvät. Jos haluat lähteä sukeltamaan, valitse kohde, josta on lyhyempi matka riutoille. Näitä ovat muun muassa Khao Lak ja Phuket.

– Kaikille kaikkea –kohteita ovat niinikään Phuket ja Kao Lak, joista löytyy myös laaja valikoima erilaisia hotelleja moneen makuun.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja