Matkakirjailija lähetyksessä: Media välittää Meksikosta väärän kuvan

Studio55.fi-ohjelmassa tänään vieraillut matkakirjailija ja kokenut Meksikon kävijä Rita Dahl arvioi lähetyksessä Meksikon turvallisuutta matkailumaana.

Rita Dahl sanoo Meksikon olevan turvallisempi maa kuin mitä media antaa olettaa – ainakin jos osaa pysyä erossa ongelmista.

– Median kautta välitetty Meksiko on huumesotien ja väkivallan hallitsema Meksiko. Totta kai siellä tätäkin on, mutta se on siellä jossakin pinnan alla. Jos et sekaannu ongelmiin, niin et joudukaan niihin. Se pätee niin Meksikoon kuin kaikkiin muihinkin maailman paikkoihin.

Median välittämä kuva saa ihmisen yleensä ennemminkin vähän pelokkaaksi, ei aistit avoinna sinne meneväksi.

– Kyllä asioistaan on aina hyvä pitää huolta, mutta kyllä Meksikossa voi matkustaa turvallisesti. Siellä on esimerkiksi sellainen kuin taxi seguro, jonka voi valita, kun matkailee. Minä olen matkustanut siellä yksinäisenä naisena, niin kuin aina teen, eikä minulla paria pientä kommellusta lukuun ottamatta ei ole ollut mitään ongelmia, Dahl kertoo.

Dahl valittelee ikäviä uutisia Acapulcon lomakohteesta, jossa aseistautunut miesjoukko tunkeutui rantamajoihin ja sitoi ja raiskasi kuusi turistia.

– Mutta Oaxaca on ainakin tosi turvallinen paikka ja siellä on erityinen rantaparatiisi Puerto Escondido. Sitä eivät vielä turistit ainakaan turistisesongin ulkopuolella löytäneet, sieltä löytyy autioita rantoja ja rauhaa, Rita Dahl vinkkaa.

Klikkaa kuvaa ja katso lähetyksestä, mitä muuta kiinnostavaa Meksiko tarjoaa matkailijalle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja