Mässäiletkö suklaalla sen terveyshyötyjen toivossa? Ei ehkä kannattaisi

Suklaan hyödyistä terveydelle on puhuttu pitkään, mutta mikä tahansa suklaa ei kelpaa

Suklaan terveyshyötyjä on hehkutettu monen tutkimuksen voimin. Sekä tuore British Medical Journal -lehdessä julkaistu tutkimus että hiljattain Adelaiden yliopistossa tehty tutkimus paljastivat, että suklaan syöminen leikkaa sydänsairauksien riskiä kolmanneksella ja alentaa verenpainetta.

Lisäksi Yhdysvalloissa sijaitseva Harvard Medical School on tutkimuksissaan huomannut kaakaon parantavan vanhemmilla ihmisillä verenvirtausta aivoihin.

Suklaa tuo kuitenkin mukanaan myös negatiivisia puolia, sillä se sisältää runsaasti energiaa, joka voi johtaa painonnousuun sekä kasvattaa riskiä sairastua sydänsairauksiin.

Onkin syytä muistaa, että useimmissa tutkimuksissa suklaan hyödyt on havaittu nimenomaan silloin, kun on syöty korkeintaan 85 grammaa päivässä hyvin tummaa suklaata, jonka kaakaopitoisuus on vähintään 65 prosenttia. Maitosuklaassa ja valkoisessa suklaassa ei tutkimusten hehkuttamia terveyshyötyjä ole.

Jos siis haluat syödä suklaata ja toivot siitä olevan hyötyä terveydellesi, valitsemasi herkun kaakaopitoisuuden tulisi olla vähintäänkin 65 prosenttia. Et saa syödä sitä yhtään enempää kuin 85 grammaa päivässä ja lisäksi sinun tulee keksiä, miten pääset eroon suklaan tuomista ylimääräisistä kilokaloreista.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: News.co.au

Lue myös:

    Uusimmat