Märtha Louise ja Durek-rakas poseeraavat yhteneväisissä asuissa – hämmentävä kommentti prinsessan kotimaasta nostatti kiivaan keskustelun

Prinsessa Märtha Louise haastattelussa 7:59
Prinsessa Märtha Louise nähtiin keväällä 2019 Vappu ja Marja Liven vieraana

Prinsessa Märtha Louisen ja hänen shamaanipuolisonsa kommentit Norjasta ja norjalaisuudesta hämmensivät sosiaalisessa mediassa.

Norjan prinsessa Märtha Louise sai hiljattain mukavan syntymäpäiväyllätyksen, kun hänen kumppaninsa Durek Verrett saapui Norjaan onnittelemaan rakastaan. Koronaviruspandemia pakotti parin olemaan erillään toisistaan kuukausia ennen yllätysvisiittiä.

Amerikkalainen shamaani kertoi tällä viikolla Instagram-tilillään viihtyvänsä mainiosti Norjassa ja rakkaansa seurassa. Hän julkaisi tilillään yhteiskuvan pariskunnasta, jossa molemmat ovat valinneet ylleen vihreää.

Kuvatekstissään hän hehkuttaa rakastaan vuolain sanoin ja kiittää tätä rakkaudesta.

Kirjoituksessaan shamaani Durek suitsutti myös prinsessansa kotimaata jopa hieman hämmentävään sävyyn.

– Rakastan olla Norjassa, koska olen osittain norjalainen ja rakastan ihmisiä ja luontoa täällä, hän kirjoitti.

Durek paljasti samalla myös sen, millaiset hänen välinsä Märtha Louisen kolmen tyttären kanssa ovat.

– Rakastan perhettä: Maudia, Leahia, Emmaa ja koiraamme Xavannaa sekä läheisiä ystäviämme täällä ja etenkin uutta perhettäni. Elämä on kaunista, kun saa olla rakkaiden ihmisten seurassa.

Myös prinsessa Märtha Louise jakoi omalla tilillään rakkaansa julkaiseman kuvan ja samaisen tekstin. Kommenttikentässä hämmästeltiin juuri Norjaan liittyviä kommentteja.

– Puhutko itsestäsi osittain norjalaisena? Etkö olekaan täysin norjalainen? eräs seuraaja ihmetteli, vaikka kyseinen kohta Märtha Louisen tekstistä oli suoraan shamaanirakkaan julkaisusta.

Hämmentävänä koettiin kuitenkin myös Märtha Louisen vastaus kysyjälle.

– Olen vain osittain norjalainen. Isäni tausta on brittiläinen, saksalainen ja ruotsalainen, ei norjalainen. Äitini tosin on norjalainen, prinsessa vastasi.

– Siis sanotko sinä nyt, ettei kuninkaamme Harald ole norjalainen? eräs kommentoija hämmästeli tämän jälkeen.

Eräs keskustelija arveli prinsessan viittaavan siihen, että hänen isänsä kuningas Harald on toki syntynyt Norjassa, mutta hänen vanhempansa tai isovanhempansa eivät. Kaikki eivät siltikään sulattaneet prinsessan kommenttia.

– Onpa surullista, että prinsessa sanoo noin. Eivätkö maahanmuuttajat voi olla norjalaisia ja eikö tuo sodi sitä vastaan, mitä isäsi on sanonut puheissaan aiemmin? toinenkin hämmästeli, ja täsmensi vielä myöhemmin:

– Kuningas itse on sanonut, että norjalaiset ovat myös maahanmuuttajia. Se on tietysti identiteettikysymys, mutta väittämä siitä, ettei kuningas ole norjalainen on älytön.

Myös prinsessa saapui vielä tarkentamaan aiempaa kommenttiaan.

– Kyllä. Tietysti hän on norjalainen. En tarkoittanut sitä niin. Hän ei ole norjalaista syntyperää, Märtha Louise kirjoitti.

Prinsessa Märtha Louise julkisti seurustelusuhteensa shamaani Durekin kanssa keväällä 2019. Suhde tuli osalle norjalaisista suurena järkytyksenä. Prinsessa kertoi kesällä, että pariskunta on saanut todella ikäviä viestejä.

–  Olemme molemmat saaneet tappouhkauksia yhdessä olomme takia. Ja viikoittain kuulemme, miten häpäisemme meidän ihmisemme ja perheemme valitsemalla toisemme, prinsessa kertoi kesällä Instagram-tilillään.

Lue myös:

    Uusimmat