Mainos

Marraskuinen ilta päättyi tappoon – Riku kertoo kohtalokkaasta illasta omin sanoin: "Se oli hyvin sekava tilanne"

1:13

– Se oli hyvin sekava tilanne. Molemmat olimme päihtyneitä ja minä olin amfetamiineissa ja kaveri pyysi minua tuomaan viinaa sinne. En tiennyt, että hän oli syönyt Tenoxia kourallisen. Hän meni psykoosiin ja halusi tappaa minut.

Näin kertoo Helsingin Konalassa tapahtuneesta taposta yli kymmeneksi vuodeksi vankeuteen tuomittu Riku Rujo

– Ihmisestä, vaikka olisi kuinka rauhallinen, tulee kyllä eläin, joka haluaa suojella itseään, hän lopettaa.

MTV:n Rikospaikka –ohjelmassa vieraileva Riku Rujo avaa tapahtumakulkua, joka johti taiteellisesti lahjakkaan nuoren miehen amfetamiinikierteeseen ja lopulta tappoon. Rujo kuristi kaverinsa marraskuussa vuonna 2010. 

Rujon viime kesänä ilmestyneen kirjan kustantaja kertoo Lacrimosa-kirjan esittelytekstissä, että Rujo teki nuorena teatteria, elokuvaa, harrasti kuvataiteita ja olipa hänellä levytyssopimuskin. Luova, boheemi elämäntapa oli alkoholintäyteistä, mutta jyrkkä alamäki alkoi amfetamiinista.

– Olin tosi pahasti alkoholisti. Mutta sitten löysin yhtäkkiä aineen, täsmälääkkeen kaikkeen, esimerkiksi ADD:hen (tarkkaavaisuushäiriö), joka minulla aivan varmasti on, Rujo kertoo Jarkko Sipilän haastattelussa. 

Kun "oikeat" ihmiset (pirinkäyttäjät) osuivat kohdille, Rujo oli kerrasta valmis.

– Vaihdoin viinaan ihan suoraan lennosta. Ihan vaan ojensin käteni ja heti tajusin, että miksi olen koskaan juonutkaan alkoholia.

Rujo on kuvannut amfetamiiniannoksen vaikutusta kirjassaan näin:

"Kuu solahti lampeen, amfetamiini suoneen. Tunsin aavistuksen, mieleni havahduksen ja sitten värähdin, niin kuin hevoset värähtävät, kun niitä hipaisee. Ja sieltä se tuli. Näkymätön kouraisi takaraivostani.  Mä tarkoitan, mitä mä sanon. Pirin ensikohahdus tuntuu siltä. On kuin menisi kyykkyyn päätään seinään nojaten ja päänahka rullautuisi ylös."

Nyt Rujo sanoo pelkäävänsä amfetamiinia.

– Se on inhottavan selventävä aihe.

– Ensikohahdus on ensikohahdus, mutta sen jälkeen se ei tee mitään muuta, kuin pitää valveilla, hemmetin skarppina ja pystyt keskittymään johonkin asiaan ihan täysillä, vaikka kuinka kauan. Pelkään sitä ainetta, nyt kun olen päässyt siitä eroon.

Rujo kertoo rikostoimittaja Jarkko Sipilän haastattelussa myös vankilavuosistaan. Rikospaikka -ohjelma tänään keskiviikkona MTV3 -kanavalla kello 22.35

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.