Markus Selinin kirjassa muistellaan surullisen kuuluisaa Mannerheim-projektia: "Renny itki, mutta Markus oli ulospäin kuin jäätä"

Markus Selin kertaa kirjassaan Mannerheim-projektia. 

Markus Selin - Perustuu tositapahtumiin (Tammi) -kirjassa käydään läpi Markus Selinin värikästä elämää. Selin muistelee teoksessa myös surullisen kuuluisaa Mannerheim-elokuvaprojektia.

Selin ehti puurtaa projektin parissa yli 15 vuotta, kunnes lopulta hanke kuopattiin. 

– Se vedettiin niin loppuun saakka kuin sen voi vetää, eikä ole voimia aloittaa uudestaan. Pettymyksen määrä oli niin iso ja siinä oli mukana niin monia tekijöitä kaikilta taiteenaloilta, Selin kertaa kirjassaan. 

Mahtipontinen projekti sotamarsalkasta koki monta takaiskua. Rahoituksen saaminen suurelokuvaa varten oli erittäin haastava tehtävä. 

Vuonna 2009 elokuvan talvikuvausten oli määrä alkaa Joensuun alueella. Kirjan mukaan tanskalainen Nordisk Film vetäytyi hankkeesta vain viikkoja ennen kuvausten alkua. 

– Kun kuvaukset peruttiin, Renny itki mutta Markus oli ulospäin kuin jäätä. Edellisenä päivänä Markus oli kyllä sanonut, että on sitä oltu pahemmissakin paikoissa, ja jatkanut: ’En tosin muista missä.’ Markus esiintyi ryhmälle puhuessaan rauhallisesti ja ääni oli tasainen. Kaikki muut itkivät. Myös minä, elokuvan käsikirjoitusta muokannut Mika Karttunen muistelee kirjassa.  

Elokuvan ohjaajaksi kiinnitettiin alun perin Renny Harlin, mutta hän vetäytyi projektista keväällä 2011. Harlinin paikalle ohjaajaksi kiinnitettiin Dome Karukoski.

Markus Selinin kertoi MTV:n haastattelussa vuonna 2010 projektin saaneen Saksasta rahoitusta:


Veli-Pekka Lehtosen Markus Selin - Perustuu tositapahtumiin (Tammi) ilmestyy 26. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat