Markus Selin päivänsankari Stallonesta MTV:lle: Hän on älykkäämpi kuin luullaan

Elokuvatuottaja tapasi Hollywoodin megatähden ensimmäisen kerran 1990-luvun alussa.

Suomalaisen elokuvan kultasormeksikin kutsuttu elokuvatuottaja Markus Selin, 56, tapasi tänään 70 vuotta täyttäneen megatähti Sylvester Stallonen ensimmäisen kerran vuoden 1993 tienoilla.

Selin oli paikalla ystävänsä Renny Harlinin ohjaaman Cliffhanger – Kuilun partaalla (1993) kuvauksissa.

– Muistan, kun Los Angelesissa oli Cliffhangerin lehdistöpäivä. Paikalla oli varmaan 50–60 toimittajaa. Kun tuli lounastauko, Stallone kiersi varmaan kaikissa pöydissä juttelemassa ihmisten kanssa, Selin muistelee.

– Sen jälkeen olen tavannut häntä silloin tällöin ja joka kerta hänellä on ollut jatkuva multitaskaus päällä. Viime kerrasta on tosin jo aikaa.

Suomalaistuottaja kuvailee Stallonea hyvin ADHD-maiseksi.

– Kun näin häntä kuvauksissa, hänellä täytyi olla koko ajan tekemistä. Cliffhangerin kulisseissa esimerkiksi oli golfsimulaattori, jota hän käytti aina kuvaustauoilla. Hän oli silloin aloittanut golfin pelaamisen.

– Itse kuvauksissa hän oli aina hyvin ammattimainen ja rutinoitunut, tuottaja sanoo.

Selin toteaa, että Stallonesta saattaa saada helposti vääränlaisen vaikutelman hänen rooliensa perusteella.

– Olen tavannut häntä vuosien saatossa kaikenlaisissa ensi-illoissa ja juhlissa. Hän antaa kasvotusten tavattaessa hyvin älykkään vaikutelman itsestään. Monista rooleistaan voisi päätellä muuta.

– Ja onhan hän tänä päivänäkin ikäisekseen erittäin hyvässä fyysisessä kunnossa, Saattokeikka-elokuvan kuvausten parissa Suomessa kesällä työskentelevä Selin lisää.

Sylvester Stallone vieraili Suomessa vuonna 1995, kun Helsingin Mikonkadulle avattiin Planet Hollywood -ravintola. Markus Selin ei ollut tuolloin paikalla.

Stallone kävi Suomessa myös vuonna 1998 Lastenklinikan kummien tilaisuudessa.

Selinin aisaparina 90-luvulta muistettava Renny Harlin muisteli MTV:n haastattelussa viime talvena hauskaa sattumusta, johon liittyvät Sylvester Stallone ja Finlandia-vodka.

Katso Harlinin haastattelu alta videolta!


Lue myös:

    Uusimmat