Markus Lohi: Keskusta äänestää saamelaiskäräjälakiesitystä vastaan, mikäli se etenee äänestykseen

Keskustan ryhmäkokous: Miten käy saamelaiskäräjälain? 6:36
Kansanedustaja Markus Lohi (kesk.) sanoi keskustan kokouksen jälkeen, että keskusta tulee äänestämään saamelaiskäräjälakiesitystä vastaan sekä valtioneuvostossa että eduskunnassa, mikäli se niihin nykymuotoisena tuodaan.

Keskustan eduskuntaryhmä piti iltapäivällä ylimääräisen kokouksen hallituskriisin takia.

Kokouksessa käsiteltiin etenkin pääministeri Sanna Marinin (sd.) aikomusta tuoda kiistelty saamelaiskäräjälaki valtioneuvoston käsittelyyn ja äänestykseen eduskunnassa.

Kansanedustaja Markus Lohi (kesk.) sanoi kokouksen jälkeen, että keskusta tulee äänestämään lakiesitystä vastaan sekä valtioneuvostossa että eduskunnassa, mikäli se niihin nykymuotoisena tuodaan.

Lohen mukaan on epätodennäköistä, että lakia saadaan tällä hallituskaudella voimaan eikä nykyinen riitely palvele ketään.

– Ei tässä mitään urpporikasta ja rutiköyhää pelata. Hallitus ei kaadu yksittäisiin lakihankkeisiin, mutta totaaliseen luottamuksen menestykseen se voi kaatua.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eeva Kalli (kesk.) sanoi kokouksen jälkeen, että keskusta ei pidä hyvänä toimintatapaa, jolla riitaisia esityksiä viedään väkisin eteenpäin.

Kalli ei ottanut suoraan kantaa siihen, tuleeko keskusta jarruttamaan muille puolueille tärkeitä lakiesityksiä, esimerkiksi luonnonsuojelulakia.

Lue myös:

    Uusimmat