Kurvinen: Marin rikkonut vakavasti hallituksen omia pelisääntöjä

Keskusta tylyttää Marinin toimia –"Pääministeri itse rikkoo oman hallituksensa pelisääntöjä" 4:49
Keskusta katsoo Marinin rikkovan oman hallituksensa pelisaääntöjä.

Maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen (kesk.) arvostelee pääministeri Sanna Marinia (sd.) hallituksen omien pelisääntöjen vakavasta rikkomisesta.

Kurvinen sanoo pitävänsä hyvin vakavana sitä, että pääministeri aloittaa sellaisen toimintatavan, että hallitus tuo eduskuntaan riitaisia asioita.

–  Tällä on vaikutuksensa sitten muihin asioihin, tämä tarkoittaa sitä, että myös muita riitaisia asioita voi tuoda hallituksen istuntoon.

Ministeri Antti Kurvisen mukaan pääministerin menettely saamelaiskäräjälaissa voi tarkoittaa sitä, että myöskään eduskunnassa hallitusrintaman ei tarvitse olla enää yhtenäinen.

– Pidän tätä menettelytapaa erittäin vakavana ja erittäin epäviisaana. 

Kurvinen muistuttaa, että pääministerin tehtävä on pitää hallitus toimintakykyisenä ja viime kädessä pääministerin tehtävä on pitää oma hallituksensa kasassa.

– Ja on ihan selvää, että jos pääministeri itse rikkoo oman hallituksensa pelisääntöjä, silloin niitä pelisääntöjä on turha odottaa kenenkään muunkaan noudattavan.

Ministeri Henriksson pitää kiistaa saamelaiskäräjälaista kiusallisena – Eeva Lehtimäki kertoo, millainen vääntö hallituksessa on tällä hetkellä 11:13
Hallituksessa kuplii edelleen: Eeva Lehtimäki kertoo, millainen vääntö hallituksessa on tällä hetkellä

Lue myös:

    Uusimmat