Marko Paananen ja Anne Ramsay paljastavat suomalaisten suurimmat sisustusmokat: "Sillä ei saa avaruuden tuntua"

Marko Paananen ja Anne Ramsay listaavat suomalaisten suurimmat sisustusmokat 3:46
Anne Ramsay ja Marko Paananen paljastivat suomalaisten suurimman sisustusmokan.

Marko Paananen ja Anne Ramsay luotsaavat Remppa vai muutto Suomi -ohjelmaa. 

Remppa vai muutto Suomi -ohjelmasta tuttu kaksikko Marko Paananen ja Anne Ramsay ovat yhtä mieltä siitä, mikä on suomalaisen sisustuksen perisynti. 

– Suomalaiset ovat liian arkoja. Kaikki on valkoista. Valkoisella flatkuilu h*lvettiin, Paananen tiivistää Nelosen pressitilaisuudessa.

– Aina, kun saa valkoista valittua, ihmiset jonottavat siihen. On ilmiselvää, että valkoinen avartaa. Sillä ei saa kuitenkaan niin valtavaa avaruuden tuntua ja luovut kaikesta tunnelmasta, jännittävyydestä, ilosta, hän lisää.

Kiinteistökaupan ammattilaisena Ramsay toteaa myös sen, että suomalaiset pitävät kodin ostoa lähinnä sijoituksena, jolloin tarkat laskelmat vievät tunteita enemmän. 

– Mielestäni ihmiset eivät ajattele, että kyseessä on pitkäaikainen koti ja sitä pidetään vain sijoituksena. Ihmisten pitäisi osata kuunnella enemmän tunnetta, eikä laskea vain lukuja auki.

Helsingissä erityisesti vanhat jugend-talot ovat pitkään olleet haluttua tavaraa. Ramsayn mukaan kohteissa viehättää erityisesti niiden perintö ja persoonallisuus.

– Niitä ei tule koskaan lisää. Ne ovat kaikki uniikkeja ja vanhoja. Nykyään kerrostalot eivät eroa juurikaan toisistaan. Jugend-taloista ei voi koskaan tietää, mitä oven takaa paljastuu. Lisäksi jugend-taloissa on jykevät seinät ja hyvä äänimaailma, Ramsay listaa.

Lisäksi jugend-talot on rakennettu usein perinteisin mallein, jolloin ovet ja ikkunat ovat perinteiseen tyyliin keskellä seinää.

– Riippumatta siitä mitä ihmiset väittävät olevansa, melkein kaikki pitävät harmonisesta ja rauhallisesta kodista. Niihin syntyy rauhallisia ja järkeviä sisustuksia. Konservatiivisissa arvoissa on paljon hyvää, mitä ei haluta myöntää, Paananen korostaa.

Lue myös:

    Uusimmat