Marko ”Mörkö” Anttila lytättiin Kanadassa – Jukka Jalosen NHL-vastapallo lämmitti: ”Hienoa, kun noin sanotaan”

10:25
Videolla Marko Anttilan haastattelu.

Leijonien viime kevään MM-kultajoukkueen kapteeni Marko Anttila nousi tänään tiistaina esille, yhden varsin jykevän kannanoton myötä. Anttilan otteet päätyivät kovan kritisoinnin kohteeksi.

Asialla oli The Athletic -lehdelle kirjoittava toimittaja Scott Wheeler.

Wheeler oli tutustunut Anttilan otteisiin samalla, kun hän oli käynyt läpi Toronto Maple Leafsin tuoreen hankinnan Mikko Lehtosen otteita.

Anttila ja Lehtonen edustivat viime kaudella KHL-seura Helsingin Jokereita.

Kanadalaistoimittajan Wheelerin mukaan hän järkyttyi, kun hän näki otteita Anttilan pelistä.

– Jokerien hyökkääjän Marko Anttilan katsominen on kokemus. Hän ei osaa pelata. Hän ei oikeasti OSAA PELATA, Wheeler aloitti.

– Jätkä on 34-vuotias, kaksimetrinen, eikä osaa luistella. Ja silti hän kipparoi Suomen MM-kultaan vuosi sitten ja painaa edelleen KHL:ssä.

– Hän on vain jäällä, kyyristyneenä mailansa päälle, liukumassa ympäriinsä. Hän on legenda siitä, että on pysynyt näin kauan huipputasolla, Wheeler tykitti.

Wheelerin kommentit joutuivat nopeasti tykintulen alle. Yksi voimakkaimmista kyseenalaistajista oli Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen.

– Oikein nauratti, että mikäköhän kaveri tällaisia on heittänyt. Ei mennyt ihan nappiin. Vähän tuntuu, että tämä toimittaja ei ymmärrä kovin paljon jääkiekosta. Tai ei ainakaan ole hirveästi Anttilaa nähnyt, Jalonen sanoi Ilta-Sanomille.

Leijonat-luotsi antoi myös näkemyksensä siitä, että voisiko Anttila pärjätä rapakon takana NHL:ssä.

– Sen mitä olen NHL-pelejä nähnyt, niin mielestäni Anttilalla ei olisi mitään ongelmia mahtua minkä tahansa NHL-joukkueen nelosketjun toiseen laitaan, Jalonen sanoi.

NHL-huhut

Anttilaa Jalosen NHL-näkemys lämmitti.

– Totta kai se tuntuu hienolta, kun noin sanotaan. Vaikea sitä on itse miettiä, että mahtuisiko sinne vai ei. Kyllä he varmaan hakevat, jos on liian hyvä tänne, Anttila sanoi MTV Urheilulle, viitaten nykyiseen liigaansa KHL:ään.

Anttilan mukaan hän oli nähnyt vain ”jonkun otsikon” Wheelerin purkaukseen liittyen.

Leijonien MM-kultakapteeni Anttila oli viime kesänä NHL-spekulaatioiden kohteena.

Anttilan mukaan todellisuus oli kuitenkin huhuihin verrattuna haaleampi.

– Mulle ei tullut mitään konkreettista tarjousta tai sellaista vaihtoehtoa, että manner olisi vaihtunut. Se oli tilanne silloin. Tulihan sitä tilannetta seurattua, mutta ei siinä ollut mitään kummallisempaa.

Anttilan mukaan NHL on jokainen pelaajan unelma, mutta hän ei enää kyttää kyseisen mahdollisuuden perään. Iso syy tälle on ikä. Anttila täyttää toukokuun lopulla 35 vuotta.

Marko Anttila Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa.

13:27

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja