Kanadalaistoimittaja katsoi Marko Anttilan pelejä ja järkyttyi: "Hän ei oikeasti osaa pelata, mutta kipparoi Suomen MM-kultaan"

1:37
Mörkö hiipii luukulle ja lyö Suomen 2-1-johtoon MM-finaalissa Kanadaa vastaan.

Marko Anttilaa on vaikea olla tunnistamatta kiekkokaukalossa pelityylistään. ”Mörkön” peleistä paitsi jääneelle NHL-toimittajalle jättiläisen seuraaminen oli varsinainen kokemus.

The Athletic -lehdelle Torontossa kirjoittava Scott Wheeler avautui Anttilan pelaamisesta Twitterissä. Toimittaja oli mitä ilmeisimmin tekemässä selkoa Maple Leafsiin samana päivänä sopimuksen tehneen puolustaja Mikko Lehtosen pelaamisesta, kun hän nosti esiin Anttilan.

– Jokerien hyökkääjän Marko Anttilan katsominen on kokemus. Hän ei osaa pelata. Hän ei oikeasti OSAA PELATA, Wheeler aloittaa.

– Jätkä on 34-vuotias, kaksimetrinen, eikä osaa luistella. Ja silti hän kipparoi Suomen MM-kultaan vuosi sitten ja painaa edelleen KHL:ssä.

– Olen katsonut tänään kuusi täyttä Jokerien peliä yhtä työstämääni juttua varten enkä ole nähnyt tämän miehen hoitavan ainuttakaan tilannetta loppuun. Ei yhtäkään perille mennyttä syöttöä. Yksikään hänen kosketuksensa ei ole saanut kiekkoa pysymään hallussa. Ei mitään.

– Hän on vain jäällä, kyyristyneenä mailansa päälle, liukumassa ympäriinsä. Hän on legenda siitä, että on pysynyt näin kauan huipputasolla, Wheeler jatkaa.

Wheeler jakoi perään näytteiksi otteita Jokerien KHL-peleistä, joissa Anttilan pelaaminen oli hänen silmäänsä kauheimmillaan.

Anttila nousi varsin epätodennäköiseksi sankariksi vuosi sitten Leijonien rymisteltyä MM-kultaan Bratislavan kisoissa kukistamalla peräjälkeen Ruotsin, Venäjän ja lopulta myös Kanadan. Finaalissa Kanadaa vastaan "Mörkö" löi sisään Suomen kaksi ensimmäistä maalia. Vastassa oli joukkue, jonka NHL-pelaajista tiettävästi ainakin muutama osasi pelata.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja