Marko Anttilasta tehdään jo lauluja, "Mörkö" lähettää terveiset häntä palvovalle kansalle – ”Olen aina rakastanut sitä”

Leijonien kapteeni Marko Anttilalla oli kulttimaine jo aiempien MM-kisojen perusteella, mutta Slovakian kisoissa jättiläisen suosio on kasvanut aivan uusiin mittasuhteisiin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-välierä Kanada-Tshekki lauantaina klo 20.15 C More Sport 1 ja MTV3
MM-pronssiottelu sunnuntaina klo 16.45 ja finaali klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Anttila on pelannut loistavan turnauksen ja johtanut komeasti esimerkillään joukkuetta. Sitten on alkanut räpsymään: ensin Anttila pamautti tasoituksen Ruotsi-puolivälierässä ja tänään hän ratkaisi ottelun ainoalla maalilla Suomelle 1-0-voiton Venäjästä välierässä. Anttila siis iski Suomen finaaliin.

– Olisihan siinä voinut aikaisemminkin tänään tehdä. Tuo riitti tänään ja syy seisoo tuossa, Anttila sanoi ja osoitti vieressään seisonutta maalivahti Kevin Lankista.

Anttila tuuletti maaliaan railakkaasti, mutta ei vielä voinut olla varma, että se riittää.

– En tosiaan tiennyt, vähän liian aikaisin tein sen. Olivathan nuo loppuminuutit jänniä. Pistettiin kaikki luita myöten likoon ja blokattiin laukauksia, Anttila ihasteli.

Hype kasvaa

– Joukkuekaverit eivät oikein anna armoa, sitä on soitettu tuossa. No, se tuo hyvää fiilistä meidän koppiimme, ei siinä mitään pahaa ole, hauska rallatus, Anttila naurahti.

Joukkuekaverit nauravat jo, ettei Mörkö-hype voi kasvaa liian suureksi.


– Aika rauhassa tässä on oltu, jätkät tuolla kopissa tuovat esille, eikä tuolta voi välttyäkään. Itse olen yrittänyt olla rauhassa puhelimen kanssa, luetaan vaikka kirjaa mieluummin, Anttila sanoi.

Anttila on hiljainen ja lempeä jättiläinen, mutta nyt hän on koko kansan rakkauden kohde. Hän on yksinään jo upea tarina, eikä voi enää pahastua huomiosta.

– No, ei voi sanoa, että tuntuisi pahalta. Se lämmittää mieltä, ja olen aina rakastanut sitä, että kansa tykkää tästä lajista ja laji on iso Suomessa.

Hän halusi – kapteenin elkein – kuitenkin huomauttaa, että häntä on turha nostaa esiin.

– Totta kai onnistujia on silloin tällöin, ja nimiä mainitaan, mutta minä nostaisin tuon meidän joukkueen kaikki ukot aina huollosta lähtien tähän touhuun mukaan, Anttila sanoi.

Studiossa todettiin, ettei Anttila voi enää palata normaaliin elämään:


Lue myös:

    Uusimmat