Marko Anttila välittää Jokereissa viestiä, joka nousi Leijonissa arvoon arvaamattomaan

Marko Anttila pelaa Jokereissa neljättä kauttaan, mutta ensimmäistä jääkiekon maailmanmestarina. Viime kevään MM-kultatempusta on Anttilan mukaan ammennettavaa, kun helsinkiläiset lähtevät altavastaajina KHL:n pudotuspeleihin jahtaamaan isoa menestystä.

Jokerit sijoittui runkosarjassa läntisessä konferenssissa kolmanneksi ja saa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaansa konferenssikuutosen, Lokomotiv Jaroslavlin. Vastus on vahva: runkosarjassa Jaroslavl vei Jokereita vastaan keskinäiset ottelut voitoin 4–2.

– Heillä on vaarallisia yksilöitä, ja he luistelevat hyvin. Meidän pitää olla valmiina heidän karvauksensa kanssa – ainakin runkosarjan aikana he tulivat kovaa päälle. Yritetään sitä purkaa meidän omalla liikkeellämme. Ylivoima heillä on myös suht vaarallinen.

– Huippujoukkue tulee vastaan ja kova työ on edessä, mutta me olemme valmiita siihen, Anttila ruotii MTV Urheilulle.

Jokerit hävisi paineettomassa tilassa runkosarjan kaksi viimeistä otteluaan, mutta Anttila luottaa pelaamisen kantavan pudotuspelien sykkeessä.

– Meidän pelimme rakenne on ollut jo pitkään hyvä. Ehkä kahdessa viimeisessä pelissä viimeistely oli huonoa ja ei ollut ihan tappamisen meininkiä, mutta se tulee kuitenkin itsestään sunnuntaina.

"Sillä se paras tulos tulee"

Vuosi sitten Jokereilla jäi vajaaksi. Läntisen konferenssin tuolloisen runkosarjanelosen sesonki päättyi jo ensimmäiseen pudotuspelikierrokseen, kun Moskovan Dinamo eteni jatkoon voitoin 4–2. Helsinkiläisorkesteri on kuitenkin tuosta vahvistunut: Mikko Lehtonen on kerännyt peräpäässä kehuja NHL-tasoisella ja tehokkaalla pelillään ja hyökkäystä on tikistetty Veli-Matti Savinaisen, Petri KontiolanHenrik Haapalan sekä Saku Mäenalasen kaltaisilla laatupelaajilla.

– Me pelaamme minun mielestäni yhtenäisemmin kuin viime kaudella, viisikko pelaa paremmin. Olemme siinä kehittyneet. Uudet jätkät, jotka tulivat syksyllä, ovat tuoneet vaarallisuutta, ja varsinkin yv-pelaaminen on ollut huippuluokkaa, Anttila arvioi.

Jokerit on toki tälläkin kaudella konferenssissaan selkeä haastaja TsSKA Moskovaa ja SKA Pietaria vastaan. Lisäuskoa voi kummuta kuitenkin siitä, että Anttila, Lehtonen ja Savinainen ovat kokeneet omakohtaisesti, miten altavastaajajoukkueella voi menestyä isompia vastaan. Kolmikko oli viime keväänä voittamassa sensaatiomaista maailmanmestaruutta, johon Leijonat liiti tiiviillä joukkuepelaamisella. Tuota joukkuetta tunnetusti kipparoi ratkaisupeleissä maaleja mättänyt Anttila.

– Varmasti sieltä pystyy ammentamaan ainakin rentoutta ja pelistä nauttimista. Sitä yritän toitottaa, antaa mennä vaan ja nauttii siitä hommasta – sillä lailla se paras tulos tulee. Ei murehdi liikaa ja turhaan jännittele. Hienointa jääkiekkoilijan elämässä ovat kuitenkin nämä pudotuspelit, niin antaa mennä vaan, Anttila virkkoo.

Jokerien varakapteeni haluaa pystyä lyömään kevään kekkereissä pöytään voittavaa jääkiekkoa.

– Yritän voittaa kamppailuja, pelata sitä peliä, mitä vaaditaan, ja näyttää sitä kautta esimerkkiä, pudotuspelejä jo tovin innoissaan odottanut Anttila niputtaa.

Jokerit kohtaa Lokomotiv Jaroslavlin 1. pudotuspelikierroksen avausottelussa sunnuntaina Hartwall Arenalla klo 16 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat