Markku Laamanen: Pitkät matkat ovat tässä työssä raskainta

Markku Laamaselle kuuluu kesän kynnyksellä hyvää. Pitkät keikkamatkat verottavat jaksamista, mutta halu esiintyä yleisölle kuljettaa eteenpäin.

Talent-ohjelmasta pinnalle noussut Markku Laamanen ehtii ottaa hieman rauhallisemmin vielä hetken. Kesäkuu on keikkarintamalla hiljaisempaa aikaa, kun monet lavat ovat vielä kiinni.

− Heinä- ja elokuu ovat kiireisiä. Heinäkuussa teen yhtenä päivänä kolme keikkaa. Ensimmäinen on Uuraisilla, seuraava Huttula Rockissa, ja illaksi ajan vielä Wanhan Kellariin Helsinkiin. Se on jo aika paljon, Laamanen sanoo nauraen.

Viime syksyn Talent-kilpailun myötä Markkua revittiin joka puolelle. Albumi Minun tieni ilmestyi kauppoihin, ja upeaääninen mies repäistiin keikoille.

− Yllättävän hyvin olen jaksanut. Ajan itse keikka-autoa, ja pitkät matkat ovat tässä työssä raskainta. Esiintyminen ei ole läheskään yhtä kuluttavaa. Väsymys iskee seuraavana päivänä, kun on ollut viikonlopun menossa, Laamanen kertoo artistin elämästä.

Tukea Laamanen saa omalta vaimolta, joka on ottanut työstään vuorotteluvapaata tulevaksi kesäksi.

− Hän pääsee nyt mukaan keikoille sen verran kuin haluaa.

Uutta suunnitteilla

Halu esiintyä on tekijä, joka pitää Laamasen liikkeessä ajoittaisesta väsymyksestä huolimatta. Lama ja pitkä kylmä talvi ovat verottaneet hieman yleisöä, mutta positiivinen palaute ajaa eteenpäin.

− Laulan keikoilla vanhaa rokkia. Joissain paikoissa minulle on sanottu, että musiikki on liian rokahtavaa. Moni bändihän soittaa pelkkää tanssimusiikkia. Ihmiset haluavat väliin muutakin, Laamanen pohtii.

Myös Laamasella itsellään on takataskussa uusia suunnitelmia. Syksyllä kuvataan lisää Kotikatu-sarjaa. Marraskuussa Laamanen toivoo olevansa mukana Sinitaivas-yhtyeen kiertueella. Uutta levyä laulaja kaavailee ensi jouluksi.

− Tarkoitus on levyttää sinivalkoisia klassikoita 50,- 60- ja 70-luvuilta. Sieltä löytyy monia kappaleita, jotka ovat suomalaisille tärkeitä. Taustat tehdään Makedoniassa 50-henkisellä sinfoniaorkesterilla, Laamanen kertoo suunnitelmistaan.

Pitkään musiikkialalla vaikuttanut mies tekee työtään nöyrällä asenteella.

− Toivon mukaan muutaman vuoden, vaikka kymmenenkin, saisin vielä tehdä tätä.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja