Mainos

Savonlinnan torilla leimahti makkarasota – Perussuomalaisten ilmaiset vaalimakkarat suututtivat torimyyjät

Savonlinnan torilla tirisee makkarasota. Markkinoille makkaroita myymään tulleet yrittäjät ovat hermostuneet perussuomalaisten makkarajakeluun. Puolueen teltalta saa makkaraa ilmaiseksi.

– Nytkin tuossa vieressä, muutaman metrin päässä on oikea jono, puuskahtaa Joensuusta Savonlinnaan tullut makkaramyyjä Tauno Burman.

Burman on monen muun makkarakojun pitäjän tapaan käärmeissään perussuomalaisten tavasta jakaa makkaraa ilmaiseksi.

Burman kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että jotkut makkaramyyjät ovat joutuneet lopettamaan koko homman, kun kauppa ei käy.

– Minäkin olen tullut tänne parin sadan kilometrin päästä. Enhän minä tiennyt, että he jakavat makkaraa ilmaiseksi. Jos naapurista saa ilmaiseksi, niin siellähän sitä sitten käydään.

– Valitettavasti on vain niin, että moni tulee minulta kuitenkin ostamaan makkaran, kun ilmainen ei ollutkaan niin hyvä, Burman naurahtaa.

Myyjä: Kuluja ei saa takaisin

Asiasta ensimmäisenä kertonen Ilta-Sanomien mukaan pelisäännöistä oli kaupungin kanssa sovittu. Savonlinnan Kauppatorin toiminnasta vastaava rakennuspäällikkö Harri Halko sanoo lehdessä, että oli sovittu, että sellaista ilmaisjakelua ei harjoiteta, joka suoraan haittaa kauppiaiden elinkeinoa. Kahvia saa tarjoilla, ja karkkeja ja ilmapalloja jakaa, mutta ei makkaroita.

Burman sanoo, että perussuomalaiset ovat sanoneet jakavansa makkaroita vain markkinoilla. Burmanin mukaan millekään markkinoille on turha enää lähteä, kun omia kulujaan ei edes saa takaisin.

Makkaranmyynti ei Burmanin mukaan muutenkaan enää kannata.

– Ennen tienasi leipänsä kyllä, mutta nykyään ei. Siksi minulla on tässä kojulla vähän muitakin artikkeleita. Kuormasta syömällä saa itselleen ruuan sitten.

– Nytkin saan itse syödä grillistä ylikypsyneet makkarat, Burman sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.