Marjo Rintala

Omasta mielestään Marjo voi mielestään hyvin tällä hetkellä. Hän liikkuu terveytensä kannalta riittävästi ja liikunnalla on kuntoa kohottavaa vaikutusta. Elämäntavat ovat hyvät ja oman kokemuksen mukaan Marjo nukkuu riittävästi. Marjo kokee, että päiviin sisältyy riittävästi palauttavia hetkiä ja taukoja.

Mittausjaksolla Marjo harrasti terveysliikuntaa kaikkina päivänä, noin 45 minuuttia/päivä. Varsinaista kuntoa kohottavaa vaikutusta liikunnalla ei näinä päivinä ollut.  Mittauksen perusteella Marjon päivät ovat fyysisesti kohtuullisen aktiivisia, sillä askeleita mittauspäivinä kertyi 4800–13500 askelta/päivä. Riittävä liikunta ja hyvä kunto edistävät palautumista, lisäävät vastustuskykyä stressille.

Päivällä Marjolla ei ollut palauttavia hetkiä, olipa työ- tai vapaapäivä. Sen sijaan Marjolla on kyky rentoutua ja rauhoittua aamuisin esimerkiksi lukemisen parissa. Rauhallisista aamuista kannattaa jatkossakin pitää kiinni. Aktiivisten päivien seurauksena Marjon vuorokautinen stressin ja palautumisen suhde jää keskinkertaiseksi. Jatkossa Marjon kannattaa suunnitella päivänsä niin, että myös keskipäivälle ja iltapäivälle löytyy rauhoittumisen hetket. Lukuhetkiä myös keskelle päivää.

Aktiiviset päivät ja päiväaikaisen palautumisen pieni määrä eivät näy haitallisesti Marjon yöunessa. Palautuminen alkaa heti nukkumaanmenon jälkeen ja hän nukkuu 8 tuntia joka yö. Palauttavan unen määrä (75%) yöunesta on hyvä, mutta palautumisen laatuun kannattaa kiinnittää huomiota. Tärkeimpiä keinoja ovat kokonaiskuormituksen keventäminen päiviä tauottamalla, rentoutumisen ja rauhoittumisen varmistaminen illalla ennen nukkumaanmenoa. 

Marjon voimavarat lisääntyivät kaikkina öinä, joten tällä hetkellä elämänrytmi ja -tavat tukevat palautumista, terveyttä ja hyvinvointia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat