Marit Björgen opetti serkulleen "temppuja" – nyt 28-vuotias norjalainen debytoi MM-kisoissa ja kerää kovia sanoja Therese Johaugilta

Hiihtolegenda Marit Björgenin serkku Anne Kjersti Kalvå tekee lauantaina debyyttinsä maastohiihdon aikuisten MM-kisoissa, kun hän sivakoi Oberstdorfissa Norjan riveissä naisten 7,5+7,5 kilometrin yhdistelmäkilpailussa.

28-vuotias Kalvå on norjalaisen VG:n mukaan harjoitellut aina kovaa, mutta hänen uraansa ovat hiekoittaneet loukkaantumiset ja sairastelut. Kalvå on noussut nyt MM-kisoihin Norjan maajoukkueen ulkopuolelta kauden vahvoilla esityksillään.

Kalvå sijoittui tammikuussa Lahden Salpausselällä maailmancupin yhdistelmäkisassa 10:nneksi ja oli sitä ennen Norjan mestaruuskisoissa samalla matkalla Trondheimissa neljäs.

– Suurin ilo tällä kaudella tuli päivänä, jolloin sain kuulla, että pääsen MM-kisoihin. Olen tehnyt tätä varten töitä useiden vuosien ajan. Fiilis on todella hyvä, Kalvå hehkutti.

Kalvålla on vyöllään muutamia maailmancupin kymppisakin sijoituksia viime vuosilta. Norjan naisten hiihtomaajoukkueen valmentaja Ole Morten Iversen kuvaa Kalvåta monipuoliseksi hiihtäjäksi, joka on hyvä matkalla kuin matkalla. Iversenin mukaan Kalvån MM-kisapaikka on ollut selvä joulusta lähtien.

– Nyt hän saa viimein palkinnon työstä, jota hän on tehnyt useiden vuosien ajan, Iversen hehkutti.

Björgen "opettanut temppuja"

Kalvå sanoo oppineensa eniten Marit Björgeniltä, 40, kaiken hiihdossa voittaneelta serkultaan.

– Siitä lähtien, kun olen ollut pikkutyttö, hän on määrittänyt tason, Kalvå kertoi ja lisäsi oppineensa Björgeniltä "joitain temppuja".

Kalvån mukaan paras oppi on ollut olla oma itsensä tapahtui mitä tahansa.

– Hänellä on ollut nousuja ja laskuja urallaan, mutta hän on onnistunut pitämään jalat maassaan ja tekemään, minkä hän katsoo itselleen parhaaksi.

Kovapäinen urheilija

3:13
MM-Oberstdorfissa on maastohiihdossa toistaiseksi kilpailtu torstain sprinteissä. Tulosruutu selvitti kilpailujen tapahtumat.

Kalvån ohella norjalaisnaisista yhdistelmäkisassa hiihtävät Heidi Weng, Lotta Udnes Weng, Helene Marie Fossesholm ja suuri mestarisuosikki Therese Johaug. Lajin supertähti Johaug luonnehtii Kalvåta kovapäiseksi urheilijaksi.

– Hä on aggressiivinen harjoitellessaan ja hiihtäessään. On jännittävää nähdä, mitä hän onnistuu saavuttamaan, Johaug sanoi.

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja