Pääministeri Marin IL:n tentissä: Olen keskustellut valmiuslain käyttöönotosta tasavallan presidentin kanssa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo Iltalehden aluevaalitentissä keskustelleensa tänään tasavallan presidentin kanssa valmiuslain käyttöönoton tarpeellisuudesta.  

Täältä löydät kaikki uutiset aluevaaleihin liittyen. 

Osoitteessa mtv.fi löydät kaikki aluevaalien videot ja uutisanalyysit.

Muista myös kattava Tulospalvelu!

Marinin mukaan valmisteluja on käyty virkatasolla, mutta ainakaan toistaiseksi hallitukselle ei ole annettu niistä esitystä.

– On mahdollista, että tällainen esitys joudutaan hallitukselle tuomaan sen takia, että sairaanhoidon kantokyvyn tilanne on aidosti erittäin vaikea. Olen keskustellut tänään asiasta tasavallan presidentin kanssa, hän totesi.

Pääministerin mukaan esimerkiksi kouluja ei tarvitsisi laittaa kuitenkaan etäopetukseen ennen mahdollista valmiuslain käyttöönottoa.

– Joka tapauksessa tilanteesta tehtäisiin hyvin huolellinen juridinen harkinta siitä, ovatko poikkeuslaista haettavat työvälineet välttämättömiä, oikeasuhtaisia ja tarpeellisia.

Hallitus päivittää koronastrategiaa

Marin totesi Iltalehden tentissä, ettei ota vastaan koronanyrkin johtajuutta vaan vastaa pääministerinä hallituksen yhteisistä neuvotteluista ja työskentelyn sujuvuudesta. 

– Tämä ei ole lyhyt taival.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) on jo aiemmin julkisesti vaatinut Marinia perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) tilalle koronaministeriryhmän johtoon. Samaa vaatimusta tentissä toisti kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo

Marinin mukaan hallitus neuvottelee ensi viikon tiistain koronastrategian päivittämisestä. Kyseessä on koko hallituksen neuvottelu, jota johtaa Marin.

Kaikki kuusi suurinta puoluetta kannattavat koronastrategian päivittämistä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja