Marin HS:lle: Etäkoulun kanssa sooloilleella Krista Kiurulla pääministerin luottamus

Pääministeri Sanna Marin pitää etäkoulujupakkaa valitettavana 1:55
Näin Sanna Marin kommentoi valitettavaksi luonnehdittua etäkoulujupakkaa.

Pääministeri Sanna Marin sanoo Helsingin Sanomille, että perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulla on hänen luottamuksensa.

Viikolla käyty keskustelu mahdollisuudesta ottaa etäopetus jälleen käyttöön näyttäytyi tavallisille kansalaisille ja mahdollisesti päätöksentekijöille itselleenkin sekavana. Krista Kiurun johtama sosiaali- ja terveysministeriö ajoi etäkoulusuositusta samaan aikaan, kun esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos vastusti sitä. Laajaa etäopetussuositusta ei lopulta tullut.

Kuviota hämmensi entisestään se, että pääministeri Sanna Marinkin kuuli ehdotuksesta vasta STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhilan kerrottua asiasta Ylen lähetyksessä. Lausuma oli Marinille yllätys, sillä keskustelu etäopetuksesta oli käyty jo ennen joulua.

Marin myöntää HS:lle, että tautitilanne on sen jälkeen muuttunut nopeasti, joten ministeriön huoli oli hänestä ymmärrettävä, vaikka toivoisi keskustelun käytävän ensiksi hallituksen piirissä julkisuuden sijaan. Kiurun luottamukseen tapahtumilla ei hänen mukaansa ole vaikutusta.

– Tietysti on, Marin vastasi lehden kysymykseen siitä, onko perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulla pääministerin luottamus.

HS:n haastattelussa Marin sanoo pitävänsä erilaisia näkökulmia ja mielipiteitä koronapandemian hoidosta luonnollisina ja eri viranomaisten mielipide-erojen olevan osa yhteiskuntajärjestelmäämme.

HS kysyi myös, eikö Marin ole se koronajohtaja jona kansa hänet pandemian alussa oppi tuntemaan. Nykyään aiheesta puhuu ensisijaisesti Krista Kiuru. Marin sanoo yrittävänsä säästää aikaansa muihinkin poliittisiin kysymyksiin ja toteaa, että STM on ollut koko pandemian ajan vastuuministeriö koronanhoidossa. Hän painottaa kuitenkin, että hallitus linjaa koronatoimista yhdessä, vaikka Kiuru johtaakin koronaministerityöryhmää.

Lue myös:

    Uusimmat