Mariela Sarkiman TOP 3: Nämä kampaukset jokaisen naisen tulisi osata tehdä!

Tuliko kiire? Vai lyökö kamman kanssa tyhjää? Jokaisen naisen hiuskysymyksiin ja -haasteisiin Hair Bible -teoksen kirjoittanut Mariela Sarkima vinkkasi kolme kätevää kampausta, jotka voit loihtia lähes hetkessä.

Hair Bible -hiusoppaan kaikenikäisille ja -oloisille naisille vastikään julkaissut ammattikampaaja, meikkitaiteilija ja kauneustuottaja Mariela Sarkima neuvoi MTV Lifestylelle, millaiset kampaukset voisi jokainen opetella tekemään arkeen tai juhlaan. Kampaukset eivät kuitenkaan vaadi tuhottomasti aikaa ja vaivaa, vaan ne ovat jokanaisen loihdittavissa.

TOP 3: Opettele tekemään nämä kampaukset!

1. Hätäponnari

Hiukset ponnarille ja menoksi! Hätäponnarin puolestapuhujana Sarkima vinkkaa, ettei ponnaria tarvitse hävetä tai pelätä, vaikka nimi saattaisi kalskahtaa korvaan: näyttävän hätäponnarin voi loihtia näpsäkästi ja nopeasti.

– Hätäponnaria ei kannata liiskata geelillä, vaan loihdi mieluummin twiitattu ponnari: onnistuneen ponnarin pystyy tekemään todella nopeasti pyöräyttämällä hiussoiron pompulan ympärille – se näyttää heti siltä että se on kunnon kampaus, Sarkima kuvaa.


2. Espanjalaisnuttura eli niskanuttura

Tyylikäs ja hienostunut niskanuttura saattaa näyttää vaativalta tehdä, mutta todellisuudessa kampauksen saa loihdittua lähes hetkessä. Niskanuttura on pikakampausten aatelia, mutta voit tehdä halutessasi niskanutturasta myös hieman sotkuisemman.

– Espanjalaisnutturan eli niskanutturan voi huijata todella muhkeaksi, vaikka sinulla olisi lyhyemmät hiukset: tuperaa hiusta sisälle, ja jätä pintakuviointiin lainetta ja kiharaa lämpökihartimella, Sarkima neuvoo.

Mitä pidemmät omat hiukset ovat, sitä muhkeampi nutturasta tulee. Jos omat hiukset ovat lyhyet, käytä apuna klipsilisäkettä.


3. Pikku Myy -nuttura

Pikku Myy -nuttura nostetaan trendikkäästi ylös ja korkealle kohottamaan ilmettä ja tuomaan olemukseen nuorekkuutta. Harjatupeerauksella voit loihtia näyttävämmän lookin tiukan nutturan sijaan.

– Kampaus tehdään jälleen ponnaripohjalla: tupeeraa ponnari harjalla ja kieputa hiukset ponnarin ympärille löysästi. Jos hiuksissa on vähän kiharapohjaa, se auttaa kampauksen tekemisessä, Sarkima kuvailee.

Sarkima itse loihti itselleen Hair Bible -julkistamistilaisuuteen näyttävän Pikku Myy -nutturan.

– Tämä kampaus on oikea aamun hätäratkaisu, jolla pärjää pitkälle! Sarkima hymyilee.


MTV Lifestyle vieraili 5.4.2014 Mariela Sarkiman Hair Bible -julkistamistilaisuudessa – katso kuvia MTV Lifestylen Instagramista! #mtvlifestyle #hairbible #marielasarkimabeauty

Mariela Sarkiman vinkki: Näin helposti teet kevään hittikiharat

Lue myös:


Katri Koskinen, katri.koskinen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat