Näin teet hiuksiisi hienon kiharapilven – katso ohjeet ja video

Lue step-by-step-ohjeet, kuinka luoda kaunis kiharapilvi.

Talven juhliin sopiva, näyttävä kiharapilvi on helppoa toteuttaa puikkomaisella raudalla.

– Ajatuksena on toteuttaa vallaton, tuuhea ja ilmava kiharapilvi. Niitä nähdään nyt todella paljon. Käytän kiharrinpuikkoa ja laitan siihen 200 astetta lämpötilaksi. 200 on hyvä lämpötila suomalaisen hiuksen muotoiluun, mutta jos on todella paksut hiukset, niin lämpötilaa voi laittaa enemmänkin, Hanna Mäkinen Remingtonilta sanoo.

– Hiukselle on hellävaraisempaa käsitellä se kerran tarpeeksi kuumalla kuin käsitellä jatkuvasti sitä liian alhaisella lämpötilalla. Tarpeeksi korkealla lämpötilalla hius saadaan kerralla kiharaksi, eikä hiusosioon tarvitse enää palata, hän jatkaa.

Mäkisen mukaan raudan kanssa työskennellessä kannattaa muistaa, että mitä kuivempi hius on, sitä paremmin kiharat pysyvät. Kostea kihara ei ole napakka, eikä se myöskään kestä niin hyvin.

1. Hiuksiin pitää muistaa laittaa aina lämpösuoja, kun käytetään lämpörautaa tai -kiharrinta. Tuote suihkutetaan melko kaukaa, ja hiukset eivät saa tulla liian kosteiksi.

2. Aloita osittelemalla hiukset kolmeen osaan esimerkiksi korvalta korvalle. Kokoa loput hiukset nipsuilla pään päälle. Tämä helpottaa hiusten käsittelyä.

3. Aloita tyvestä puikon kanssa ja pyörittele sopivankokoinen hiusosio puikon ympärille. Pidä puikkoa paikoillaan hetki ja päästä irti. Mitä suuremman määrän hiuksia ottaa kerralla, sitä suurempi ja löysempi kiharasta tulee. Kiharasta tulee napakampi ja kestävämpi, jos käsittelee pienen osion kerrallaan.

4. Käsittele näin kaikki hiukset. Älä säikähdä, vaikka kiharat näyttävät vielä prinsessakiharoilta. Tässä vaiheessa hiusten kannattaa antaa pysyä voimakkailla korkkiruuvikiharoilla.

5. Vetele kiharretut hiukset sormien avulla auki, kun kaikki hiukset on kiharrettu ja jäähtyneet. Laita hiuksiin tekstuuria ja volyymia antavan suihke vasta, kun kaikki kiharat on avattu. Muista suihkuttaa kiinnittävä suihke myös hiusten alimpiin kerroksiin.

6. Kiharoista saa halutessaan vielä muhkeammat ottamalla sormin yhdestä kiharasta kerrallaan latvasta kiinni ja työntämällä kiharaa ylöspäin.

7. Valmis kiharapilvi on luonnollinen ja näyttävä!

Katso ohjeet kampaukseen videolta

Lue myös:

Emmi Maaranen, emmi.maaranen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat