Marianne Heikkilä menetti pikkuveljensä yllättäen – ennen kuolemaa ehdittiin soittaa puhelu, joka ei unohdu koskaan: "Tärkeimmät viimeiset hyvästelyt"

Vieraana nuoren veljensä menettänyt Marianne Heikkilä 7:27
Veljensä yllättäen menettänyt pappi ja Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä kertoo, kuinka sureva tulisi kohdata

Marianne Heikkilä kaipaa yhä sairaskohtaukseen menehtynyttä veljeään päivittäin.

Suru on asia, josta pappi sekä Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä tietää. Kaksi vuotta sitten, koronapandemian ollessa alussa, Heikkilän pikkuveli Marko sai aivoinfarktin ja menehtyi. Heikkilä kertoi Uutisaamun haastattelussa, että suru on joka päivä erilainen. 

– Tällä hetkellä vahvin tunne on kaipaus. Ikävä on tosi suuri. Ja olen tosi kiitollinen siitä, että mua ei ole jätetty yksin surun kanssa. 

Heikkilä kertoo saaneensa satoja viestejä ihmisiltä, jotka ovat myös kokeneet syvää surua ja menetystä elämissään. Hänen mukaansa etenkin korona-aikana menetyksen sekä sairastumisen pelko ovat aiheuttaneet yhä enemmän ja syvempää ahdistusta ihmisten mielissä. 

Kun Heikkilä sai tietää veljensä saaneen sairaskohtauksen, hän soitti tälle puhelun ja sai ambulanssilla sairaalaan matkalla olleen veljensä kiinni. Kaksikko ehti vaihtaa toisilleen muutaman sanan – jotka jäivät myös viimeisiksi heidän välillään. 

– Se oli elämäni tärkeimpiä hetkiä. Silloin en toki tiennyt, että se on sitä, olimme perheen kanssa lähdössä ulos pyöräilemään ja tuli tällainen yllättävä soitto, että veli on joutunut nyt ambulanssilla sairaalaan. 

– Ne muutamat sanat, mitä hän silloin pystyi ja jaksoi sanoa. Sanoin, että "rakastan sua" ja kysyin miten hän voi. Hänellä oli huono olo ja sanoi mulle myös, että "ja mä sua sisko". Niistä tulikin elämän tärkeimmät viimeiset hyvästelyt. 

Yllä olevalla videolla Marianne Heikkilä kuvailee, mitkä asiat ovat tuoneet hänelle lohtua suruun sekä kertoo, kuinka sureva ihminen tulisi hänen mielestään kohdata. 

Lue myös:

    Uusimmat