Mainos

Marianna "Kana" Alanen joutui synnyttämään kuolleen esikoisensa – viettää nyt äitienpäivää kahden pienokaisensa kanssa: "Välillä tulee ihan hirveä ikävä"

2000-luvulla Kana-nimellä räppärinä tunnettu Marianna Alanen viettää nykyään vauhdikasta perhe-elämää kahden pienokaisensa kanssa. Alanen kertoo päässeensä eteenpäin järkyttävästä käänteestä elämässään: vuonna 2012 hän joutui synnyttämään kuolleen esikoisensa.

Juontajana ja räppärinä tunnettu Marianna ”Kana” Alanen viettää tätä nykyä villiä perhearkea 3- ja 5-vuotiaiden lastensa, kolmen rescue-koiransa sekä musiikkialalla työskentelevän Jon-puolisonsa kanssa. Vauhdikkaana ja iloisena persoonana tunnettu Alanen saa nyt itse samalla mitalla energiaa takaisin vilkkailta lapsiltaan.

– Tämä on aivan järjetön sirkus. En minä ihmettele, että heistä on sellaisia tullut, kun ei minulle itsellekään ole energiaa annettu millään pikkulusikalla. Molemmat lapset ovat saaneet energiaa kauhakuormaajan kauhalla, Alanen kommentoi perhearkeaan.

Lapset ovat mukana Alasen arjessa myös työn saralla. Alanen auttaa espanjalaisia koiria ja hevosia Dog Force One -järjestön kautta. Äitienpäivää perhe viettää tänä vuonna sukulasten parissa.

"Hänestä on tullut näkymätön perheenjäsen"

Äitienpäivän juhlahumut tuovat Alasen mieleen juhannuksen vuonna 2012. Tuolloin perheeseen syntyi kuolleena enkelilapsi. Alanen joutui synnyttämään kuolleen lapsensa viikkoa ennen laskettua aikaa.

– Jouduin synnyttämään kuolleen vauvan alateitse kaikeksi kauhukseni.

– Hän on osa minun elämääni ja sitä ei saa pois. Välillä tulee ihan hirveä ikävä. Äitienpäivänä olen lähinnä vain onnellinen siitä, että saan olla äiti kahdelle vilpertille.

Alanen haluaa ajatella pienokaisen kulkevan enkelin lailla mukana perheen elämässä.

– Uskon, että minä ja mieheni olemme päässeet eteenpäin. Se on yksi osa tätä elämää. Hänestä on tullut näkymätön perheenjäsen.

5-vuotiaalle pojalleen ja 3-vuotiaalle tyttärelleen vanhemmat eivät ole kertoneet vielä kuolleena syntyneestä isosiskostaan.

– Meidän lapsemme ovat niin pieniä. Emme ole sanoneet heille mitään. Olemme kyllä käyneet hautausmaalla, mutta ajattelin, että kerrotaan vasta myöhemmin, kun he tajuavat paremmin.

"Kätilö oli todella kokenut, viisas ja hyvin empaattinen"

Avoimesti rankasta kokemuksestaan kertonut Alanen toivoo antavansa lohtua muille, jotka käyvät samakaltaista tilannetta läpi. Hän perheineen kokee suurimman avun olleen asiantunteva kätilö, joka osasi valmistaa vanhempia kuolleen lapsen synnyttämiseen.

– Kätilö oli todella kokenut, viisas ja hyvin empaattinen. Hänestä huomasi, että hän on kutsumusammatissaan. Hän osasi neuvoa jo etukäteen, miten meidän kannattaa suhtautua tuleviin asioihin.

Kätilö neuvoi ottamaan kuvia lapsesta.

– Ensimmäinen reaktio oli, että emme halua mistään vainajasta mitään kuvia. Kätilö pakotti miestäni ottamaan kameran huoneeseen. Se oli älyttömän viisaasti pakotettu. Olisi kaduttanut hirveästi, jos meillä ei olisi yhtään kuvaa ihanasta enkelistä.

"Olen kirjoitellut koko ajan biisejä ja sanoituksia"

Muusikko Tea Hiillosteen kanssa yhteistyötä tehnyt Kana aikoo palata pikkuhiljaa musiikin pariin. Myös juontajan työt kiinnostavat. Omat lapset toimivat koeyleisönä ja kuuntelevat innokkaina äidin bkappaleita YouTubesta.

– Olen kirjoitellut koko ajan biisejä ja sanoituksia. Toivottavasti saadaan jotain pihalle jossain vaiheessa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja