Mantelikalaa ja sitruuna-kermaviilikastiketta

Mantelikala

  • 500 g pakasteseitä
  • 1 dl mantelilastuja
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 sitruuna
  • nokare voita

Leikkaa sei annospaloiksi Voitele uunivuoka ja aseta seipalat vuokaan. Purista sitruunamehu kalanpintaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Vatkaa kananmunan rakenne rikki ja sekoita joukkoon mantelilastut, korppujauhot ja kerma. Mausta seos kevyesti suolalla. Levitä seos kalapalojen päälle ja paista 180 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia.

Sitruuna-kermaviilikastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • tilkka sitruunamehua
  • 1 sitruunan raastettukuori
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus sokeria

Sekoita kaikki aineet ja anna kastikkeen tekeytyä hetki jääkaapissa. Tarjoile mantelikalan ja keitettyjen perunoiden kera.

Resepti: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat