Manchester Unitediin palaava Cristiano Ronaldo nimeää jättisiirron suuren taustavaikuttajan: "Kuin isä minulle"

Manchester Unitediin siirtynyt Cristiano Ronaldo lupasi keskiviikkona auttavansa seuraa voittamaan jälleen suuria palkintoja. Hän kutsui samalla paluutaan "parhaaksi päätökseksi" ja uuden luvun aluksi.

Portugalilainen palaa seuraan, jossa hän pelasi kuusi kautta vuosina 2003-2009 ja voitti niiden aikana kahdeksan pokaalia. Ronaldo saapuu Unitediin Juventuksesta kahden vuoden sopimuksella, joka sisältää option lisävuodesta.

– Mielestäni se (siirto) on paras päätös, jonka olen tehnyt. Haluan yhä voittaa, tehdä historiaa ja auttaa Manchesteria voittamaan suuria palkintoja, 36-vuotias kertoi seuran verkkosivuilla. 

Ronaldo myönsi myös, että seuran legendaarinen päävalmentaja Sir Alex Ferguson, 79, näytteli merkittävää roolia paluussa Old Traffordille. Ferguson hankki Ronaldon seuraan tämän ollessa 18-vuotias.

– Sir Alex Ferguson on jalkapallossa kuin isä minulle. Hän auttoi minua paljon, opetti monia asioita ja mielestäni hänellä oli tässä iso rooli, koska meillä on pitkä suhde takana. Pidämme paljon yhteyttä jatkuvasti, hän on uskomaton persoona, viisinkertainen Ballon d'Or -voittaja sanoi.

Unitedin nykyinen päävalmentaja Ole Gunnar Solskjär pelasi yhdessä Ronaldon kanssa tämän edellisellä visiitillä seurassa.

– Olemme jutelleet, mutta luonnollisesti tulemme istumaan rauhassa alas kasvotusten kuullakseni, mitä hän minulta odottaa, Ronaldo lausui.

– Suhteeni hänen kanssaan on mahtava ja kuten sanoin aiemmin, olen Manchesterissa auttaakseni joukkuetta voittamaan. Valmentaja voi luottaa minuun, missä asiassa haluaakin.

Ronaldo on parhaillaan MM-karsintoja pelaavan maajoukkueen matkassa. Hänen odotetaan debytoivan maajoukkuetauon jälkeen Unitedissa syyskuun 11. päivä kotiottelussa Newcastlea vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat