Mainos

Malmin nainen pitäytyi kannassaan Aarnio-istunnossa: "Puhuin ihan puuta heinää"

–  Puhuin ihan puuta heinää. Mitä sylki suuhun toi, niin sanottu Malmin nainen eli Mari Romano kertoi tänään Jari Aarnion huume- ja virkarikosjutun hovi-istunnossa.

Romano viittasi keskusrikospoliisin tekemiin kuulusteluihin, joissa Romano käytännössä kytki sekä Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Aarnion että itsensä huumeisiin. Sittemmin hovioikeus määräsi osan kuulustelukertomuksista hyödyntämiskieltoon tutkinnassa tehtyjen virheiden takia.

Hän pyörsi esitutkinnassa kertomansa jo käräjillä. Tuolloin hän kertoi syyksi kertomuksen vaihdolle, että oli kokenut painostusta eri suunnista.

Romanolta tentattiin myös niin sanotun Pasilan miehen puhelimista, joilla Aarnio oli käräjätuomion mukaan yhteydessä rikoskumppaneihinsa, kuten Romanoon.

Aarnion mukaan puhelimet olivat huumepoliisin yhteyspuhelimia, joilla pidettiin yhteyttä tietolähteisiin. Hän on kiistänyt olleensa puhelinten pääasiallinen haltija, vaan sanonut pitäneensä niitä mukanaan vain esimerkiksi tutkijoiden lomien aikana.

Syyttäjä tenttasi Malmin naista eli Mari Romanoa aamupäivällä muun muassa siitä, minkälaisia ohjeita hän oli saanut käytössään olleiden puhelinten käyttöön Aarniolta, miten hän niitä käytti ja siitä missä tämä tapasi Aarniota ja kuinka tapaamisista sovittiin.

Romano vahvisti sen, että hänen puhelimensa paikantuminen Malmille oli Aarnion mukaan ongelmallista. Syyttäjä kysyi häneltä, oliko syynä Malmilta pois muuttamiseen Aarnion toive. Romano ei kieltänyt tätä.

– Kyllä siinä oli muitakin syitä, hän totesi.

Hän kertoi edelleen hovioikeudessa, että Aarnio oli myös alkanut varoa tapaamista Malmilla eikä autossa enää saanut puhua mitään.

Aarnio ohjeisti hankkimaan vaikeammin kuunneltavan liittymän

Romano vahvisti, että Aarnio oli neuvonut häntä hankkimaan vaikeammin kuunteluun saatavan liittymän. Hän myös totesi, että keskusrikospoliisi on vainonnut häntä aina.

–  KRP ei ollut kiinnostunut huumejutusta vaan Jari Aarnion tiedonantajista, Romano sanoi.

Romanon mukaan hän on ollut tietolähde, ja hänen ja Aarnion välit olivat viralliset. Aarnio kuitenkin auttoi häntä hänen sanojensa mukaan monissa asioissa ja muun muassa lainasi hänelle rahaa takuuvuokraan. Hän luonnehti, että Aarnio oli hänelle tärkeä, mutta ei kuitenkaan läheinen.

–  Välit olivat lyhyet ja ytimekkäät. Että käsipäivää, Romano sanoi.

Hän kertoi oikeudessa tavanneensa Aarniota noin viikoittain, kun kuulusteluissa hän kertoi tavanneensa Aarniota huomattavasti useammin.

–  Tapaamisista sovittiin milloin mitenkin. Tapaamisissa sovittiin seuraavia tapaamisia ja välillä tipahti lappu luukusta, Romano kertoi.

Tapaamisia oli hänen mukaansa useissa eri paikoissa, muun muassa autossa ja "kukkulalla", joka tarkoitti hänen mukaansa korkeaa paikkaa.

Käräjillä Romano tuomittiin huumeiden levittämisen vuoksi 3 vuoden ja 2 kuukauden vankeuteen.

Syyttäjän mukaan Romano myös järjesteli Aarniolle huumekontakteja Hollannista, mutta oikeuden mukaan kontaktien järjestely tapahtui syytteessä kuvatun ajan ulkopuolella. Aarnio taas tuomittiin käräjillä muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista 10 vuoden vankeuteen.

Sekä Aarnio että Romano kiistävät syyllistyneensä rikoksiin ja vaativat muutosta tuomioon hovioikeudessa.

Romanon kuuleminen oli aamupäivän osalta yleisölle avoin, mutta iltapäivällä kuuleminen jatkuu suljetuin ovin. Paikalla oikeudessa on myös Aarnio itse.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.