Mallit mielenosoituksessa: Chanelin näytöksestä feministinen protesti

Kantaaottavuus on cool. Chanelin kevät-kesämallisto 2015 yllätti protestiteemalla.

Chanel marssitti näytöslavalle muotivaatteiden ohella mielenosoituksen Pariisin muotiviikoilla. Mallien kylteissä luki esimerkiksi "Feministi, mutta feminiininen" ja "Naiset ensin!". Vapautta vaativien sloganien ohella mukaan mahtui "Make fashion, not war"-julistuksia, ja eräässä kyltissä puolestaan muistutettiin tweedin olevan tweettejä parempaa. Chanel-megafoneja kannattelivat esimerkiksi huippumallit Gisele Bundchen ja Cara Delevingne. Tullaankohan näitä asusteita näkemään paljonkin kaduilla ensi keväänä?

Vaikuttaminen ja kantaaottavuus näkyy olevan nouseva trendi. Mallistossa nähtiin 1960-luvun kukkaislapsiin viittaavia räikeitä kukkaprinttejä, ja myös tweed-puvuissa oli yliopistolla hengaavien aatteellisten ajattelijoiden henkeä.

Mukana oli toki myös klassisia Chanel-vaikutteita, kuten pitkiä kaulakoruja, rusetteja ja mustan, valkoisen ja kullan väriyhdistelmää.

Karl Lagerfeldin feministiseen inspiraatioon saattaisi vaikuttaa hänen ystävänsä, muotimaailman lemmikki Emma Watsonin toiminta YK:n HeForShe-kampanjan keulakuvana.

Kuvat All Over Press

Mitä mieltä olet Chanelin tempauksesta?

Lue myös:

    Uusimmat