Makumuistoja maailmalta: Tapaksia ja illallisia Sevillassa

Viikonloppumatkalla Andalusian pääkaupungissa Sevillassa on todella paljon mielenkiintoista nähtävää. Paikalliseen ruokakulttuuriin tutustuminen kuuluu luonnollisesti myös matkan kohokohtiin. Siispä matkaan! Santa Cruzin sokkeloisilla kujilla ja tietenkin myös muualla on miltei vieri vieressä pieniä ravintoloita. Niissä voi nauttia tapaksia eli pikkupurtavaa valko- tai punaviinin, sherryn tai oluen kera.

Tarjoilija kiidättää pöytään tuossa tuoksinassa salamia, ilmakuivattua kinkkua, oliiveja, friteerattuja mustekalarenkaita, marinoituja herkkusieniä, Manchego-lammasjuustoa ja vahvasti valkosipulilla maustettuja anjoviksia. Lounas ja erityisesti päivällinen tapahtuvat paikallisesti hyvin pitkän kaavan mukaan. Alkupaloja tuodaan pöytään ainakin kahta tai kolme lajia. Ja kun ne maistuvat hyviltä, alkaa vatsa yllättävästi täyttyä jo ennen pää- ja jälkiruokaa. Pääruokiakin tulee hyvässä lykyssä paria sorttia!

Ensimmäisen illallisen nautin ravintola El Bacalaossa, joka on erikoistunut turskasta valmistettaviin ruokiin. Ruokalistalta löytyi mm. turska-alkupaloja, turskakeittoa sekä kuorrutettua turskaa tomaattikastikkeessa. Pihvejä sekä muuta ruokaa on toki myös tarjolla. Sevillassa syödään paljon kalaa ja äyriäisiä sekä patoja, joissa on esimerkiksi kinkkua ja makkaroita. Paistettu kala pescaito frito on useimmiten erinomaista. Andalusian kansallisruoaksi sanotaan gazpachoa, joka valmistetaan tomaateista. Herkutella voi myös esimerkiksi riistalla, broilerilla ja lampaalla. Oliiviöljyä käytetään paljon eikä ihme, sillä alueella tuotetaan sitä todella runsaasti.

Iltadrinkillä hotelli Alfonso XIII:ssa

Sevillan upein hotelli on Alfonso XIII, jota on sanottu myös koko Euroopan ylellisemmäksi. Se on nimetty samannimisen kuninkaan mukaan, joka hallitsi Espanjaa vuosina 1902-31. Maasta tuli tasavalta viimemainittuna vuotena. 1928 valmistunut hotelli on rakennettu maurilaiseen tyyliin. Sen sisääntuloaula ja sitä seuraava keskuspatio suihkulähteineen ovat mykistäviä. Hotellissa on luonnollisesti yöpynyt lukuisia kuninkaallisia, presidenttejä ja muita julkisuuden henkilöitä.

Pieni vihje matkalaisille: kuninkaallinen sviitti maksaa 1800 euroa yöltä. Kahden hengen huoneen saa tavallisesti 433 eurolla. Pääsiäisviikolla siitä joutuu maksamaan 511 euroa ja ferian aikaan 28. huhtikuuta -5. toukokuuta 574 euroa. Jostain kummasta syystä kuninkaallisen sviitin hinta pysyy koko ajan samana! Hotellissa voi aivan mainiosti käydä nauttimassa esimerkiksi yömyssyn, vaikkei asuisikaan siellä. On kiva katsella ympärilleen ja yrittää bongata "tuttuja".

Espanjassa tuotetaan runsaasti sekä puna- että valkoviiniä. Paikallista sherryä nautitaan usein myös tapaksien kera. Uudessa trendikkäässä janojuomassa on puolet sherryä ja puolet spriteä. Espanjalaisia oluita kehutaan hyviksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja