Maksaisitko 60 000 euroa, jotta saisit sähköt kotiisi?

Riitta ja Olavi Pääkkö rakensivat itselleen 18 vuotta sitten kodin Sodankylään, kuuden kilometrin päähän kylän keskustasta. Kun rakennusurakka alkoi, he olettivat kunnan järjestävän sähköt tontin rajalle, mutta toisin kävi. Pääköt elävät edelleen ilman sähköä.

Pääkköjen mukaan sähkötön elämä menetteli aluksi, ja oli jopa hieman jännittävääkin. Mutta nyt kun ikä alkaa painaa molempia, sähköttömyys on ennen kaikkea rasite.

Vaikka lähimmälle sähkötolpalle ei ole kuin muutama kilometri, sähkön saaminen Pääkköjen tontille ei ole ihan yksinkertaista.

– Uutta sähkölinjaa pitäisi tehdä sellaiset kolme kilometriä. Se maksaisi 60 000 euroa, mutta ei meillä sellaisia rahoja ole, Olavi Pääkkö selittää.

Pääköt ovat tehneet vuosien varrella kunnalle useita anomuksia sähkölinjasta, mutta ne on kerta toisensa jälkeen hylätty. Pariskunta seuraakin huvittuneena päättäjien puheita siitä, että Suomen joka kolkkaan olisi saatava laajakaistayhteys.

– Siellä ne eduskunnassa puhuvat, että joka kotiin pitäisi saada laajakaista. Hoitaisivat nyt ensin sähköt niille, joilta ne vielä puuttuvat, Riitta Pääkkö tuhahtaa.

Studio55/Elina Rantalainen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja