Mainos

Makedonia käsittelee pakolaisia karkeasti

Monet Kosovon pakolaiset joutuvat eroon perheistään ja heidät ohjataan Makedoniassa lentokoneisiin, joiden määränpäätä he eivät tiedä, tanskalainen avustustyöntekijä kertoi tänään.

Osa pakolaisista on tehnyt vastarintaa saatuaan selville, että heitä ollaan lennättämässä Turkkiin. Nimettömänä pysytellyt makedonialaisviranomainen myönsi tänään, että muutamia pakolaisia on suorastaan pakotettu nousemaan lentokoneisiin. Ihmisiä on paimennettu busseista lentokoneisiin niin vauhdikkaasti, että silminnäkijä voisi luulla, että käynnissä on joukkokarkotus eikä suinkaan avustustoimi.

Suojanaamioihin sonnustautuneet poliisit ja lentokenttävirkailijat ohjailevat ihmisiä koneisiin eivätkä vastaa heidän kysymyksiinsä. Lentokentän virkailijat ovat jopa pyytäneet, etteivät toimittajat kertoisi pakolaisille, mihin lentokoneet ovat matkalla. Tanskan pakolaisavun kansainvälisen osaston johtaja Anders Ladekarl kertoi puhelimitse Makedonian pääkaupungista Skopjesta, että paikalliset viranomaiset ovat niin innokkaita lähettämään pakolaiset muualle, että he tulevat kohdelleeksi stressaantuneita ja pelokkaita pakolaisia kuin karjaa.

Pakolaisia ei rekisteröidä, vaan heidät erotetaan perheistään ja sysätään nopeasti Turkkiin lähteviin lentokoneisiin. Koska ketään ei rekisteröidä, on myös vaikea arvioida kuinka paljon Makedoniassa todella on pakolaisia.
(STT-RB-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.