Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Maistaisitko 300 000 euron burgeria jos tietäisit sen erikoisen tekotavan?

Shutterstock
Julkaistu 29.07.2013 19:00

Lontoossa on valmisteilla maailman ensimmäinen koeputkihampurilainen.

Iso-Britanniassa on tällä hetkellä tekeillä maailman ensimmäinen keinotekoinen hampurilainen. Tähän mennessä hampurilaisen valmiiksi saaminen on maksanut noin 250 000 puntaa eli yli 300 000 euroa. Kyseinen hampurilainen on valmistettu laboratoriossa lehmän kantasolusta. Noin 140 grammaa painavan pihvin valmistukseen tarvitaan 3000 riisinjyvän kokoista lihassäiettä.

Hampurilaista pääsevät nautiskelemaan harvat ja valitut Lontoossa elokuun alussa.

Hampurilaisen valmistajat pyrkivät koitoksellaan löytämään kestävämpiä ratkaisuja maailman lihan tuotantoon.

– Tarvitsemme vaihtoehtoja lihan tuottamiseen. Jos muita keinoja ei löydy, lihasta tulee erittäin kallista ja vain harvinainen ylellisyys, kantasolulihan kehittänyt tiedemies Mark Post kertoo The Independet -lehdelle.

Lihan valmistaminen kantasoluista on erittäin kallista ja pitkäkestoista, mutta nopeampia ja edullisempia menetelmiä kehitetään jatkuvasti.

Daily Mail -lehden mukaan keinotekoinen liha on raakana väriltään harmaa ja koostumukseltaan samankaltainen kuin mustekalan liha.

Tällä viikolla noin 250 000 puntaa maksavaa hampurilaista maistelee pienimuotoinen kohderyhmä. Tutkijat uskovat keinotekoisenlihaa myytävän kauppojenhyllyillä noin kymmenen vuoden kuluttua.

Lähde: The Daily Mail

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Keinolihan tuotanto ja myynti on käynnistymässä Virossa – asiakkaina pohjoismaalaisetKoska saadaan Suomeen? Ennennäkemätön lihatuote sai myyntiluvan: "Jauhelihapihvin valmistaminen vie kuukauden"Keinolihaa kasvatetaan useissa laboratorioissa – kaupoissa ehkä jo muutaman vuoden päästäYritys tuo markkinoille ”kalattoman kalan" – näin maku tuotetaan”Mahdoton burgeri” – tämä verisen mehukas kasvispihvi on kuin lihaa, ja kohta sinäkin voit syödä sitä!Tiedemiehiltä uskomaton lihapullakeksintö: "Se maistui juuri sille, kuin lihapullan kuuluukin "
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:21
    Perhe

    Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"

  • 16:55
    Moottorikelkat

    Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut"

  • 14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä

  • 11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää