F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-kopiointikohussa uusi käänne: jo kolme tallia valittamassa FIAn päätöksestä, Racing Point itse empii vielä

4:20
Videolla juttua FIA:n Racing Point -päätöksestä.

Ferrari, McLaren ja Renault ovat päättäneet valittaa FIAn Racing Point -tuomiosta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian toinen GP suorana 7.-9.8.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian toinen GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

FIA kertoi perjantaina antavansa Racing Pointille tuntuvat sakot ja 15 pisteen rangaistuksen Mercedeksen jarruosien kopioinnista.

Racing Pointiin kohdistuneen tutkimuksen taustalla olivat Renault'n valitukset, jotka koskivat RP20-auton jarrujen jäähdytysputkia. Renault'n mukaan Racing Point ei ollut suunnitellut niitä itse, ja täten talli rikkoi F1:n kilpailusääntöjä.

FIA jakoi tämän näkemyksen.

Päätös herätti kuitenkin närää, sillä Racing Point saa jatkaa kyseisten osien käyttöä. Ferrarin, McLarenin ja Renault'n valitukset koskevatkin juuri tätä osaa tuomiosta: heidän mielestään FIAn langettama rangaistus oli liian lievä.

Racing Point ei vielä perjantai-iltana tiennyt, aikooko se valittaa päätöksestä. Tallipäällikkö Otmar Szafnauerin mukaan asiaa harkitaan monilta eri kanteilta.

– Saattaa olla, että lakimiehiin menee enemmän rahaa kuin saamaamme sakkoon. 15 pisteen rangaistuksen osalta pitää arvioida, vaikuttaako se tämän kauden MM-sarjassa lopulta mitenkään. Joinakin vuosina vaikuttaa, tosina ei. Sitä on vaikea arvioida ennakkoon, Szafnauer sanoi The Race -sivuston mukaan.

– Toinen asia on se, että emme ole tehneet mitään väärää, mutta silti meidän katsotaan rikkoneen kilpailusääntöjä. Se ei ole positiivinen asia. Meidän täytyy harkita valittamista oman nimemme puhdistamisen tähden. Emme tehneet kerrassaan mitään väärää. Noudatimme täsmällisesti sääntöjä.

FIAn talleille antama 24 tunnin määräaika valituksille päättyy lauantaina Suomen aikaa kello 11.30.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja