Maaliskuu

Tekstiilisuunnittelun opiskelijat Turusta 28.3.2004

t.i.l.a tutustui Turun AMK:n taideakatemian tekstiilisuunnittelun opiskelijoiden Noora Aution ja Kaisa KaaponPidä Hipat -näyttelyyn ravintola Blankossa Turussa sekä heidän koulutuksensa Mynämäellä. Tekstiilit on suunniteltu ravintola Blankon sisustukseen sopiviksi niin aiheeltaan kuin värimaailmaltaankin. Teema on todellakin hipat ja mitä kaikkea hipoissa tapahtuu tervetuliaismaljoista yön pikkutunneille asti. Rohkeat ja omatoimiset tytöt ovat toteuttaneet koko näyttelyn kaikkine järjestelyineen - tekstiilien suunnittelusta ja valmistamisesta aina mainontaan ja näyttelyn rakentamiseen asti - itse. Näyttely jatkuu ravintola Blankossa 4.4.2004 asti ja tänä aikana tekstiilejä ja niistä tehtyjä sisustustuotteita voi hankkia Sisustuksen Koodista Turusta.

 • Lisätietoja:
 • Noora Autio puh. 050-3063838
 • Kaisa Kaapo puh. 0500-598018
 • Sisustuksen Koodi 02-230 6688
 • Ravintola Blanko, Aurakatu 1, Turku 02- 233 3966
 • Ohjelman lopussa Päivikin juonnoissa oli kuvissa mukana myös AMK:n opiskelijan Mirva Arolan suunnittelemia ja valmistamia Tribute-sarjan sisustustyynyjä.

Sisustajan Porvoo 21.3.2004

T.i.l.a. kävi kevätretkellä vanhassa Porvoossa tutustumassa, mitä kaupunki sisustajalle tarjoaa. Vierailimme neljässä erityyppisessä sisustusalan liikkeessä ja tulos oli mielenkiintoinen - löytyi sisustussuunnittelua,lasiin ja posliiniin erikoistunut antiikkiliike,mereen ja saaristolaiselämään liittyviä sisustustuotteita sekä myös pehmeän romanttisia ja keittiöön liittyviä sisustustuotteita tarjoava idyllinen pieni liike. Suosittelemme kevätretkeä keväiseen Porvooseen! Lisätietoa Porvoosta www.porvoo.fi

 • Lisätietoja:
 • Sisustus Eira / Eira Karhi, Lundinkatu 7,Porvoo019-585 125
 • Iloinen Majakka / Margit Pohjoiskoski, Rihkamakatu 2, Porvoo019-580005
 • Liina Interior / Charlotte Björkendahl, Jokikatu 16, Porvoo,040-5199 190
 • Galleria Rahling / Anja Kortejärvi,Välikatu 9, Porvoo040-582 001

Huutokauppa 14.3.2004

T.i.l.a kävi tutustumassa huutokauppatoimintaan Helanderin huutokaupassa Helsingissä.

"Huutokauppa on aika vierasta toimintaa nykyajan ihmisille. Meille tavara tulee kuolinpesästä eli lähes koko irtaimisto tulee myyntiin ja sehän tarkoittaa, että tarjolla on useimmiten sekä edullista että kalliimpaa tavaraa. Täältä voi sisustaa koko kodin todella edullisesti.Huutokaupasta voi myös tehdä löytöjä ja niitä tietysti keräilijät metsästävät, " kertoi meklari Mikko Helander.

Helanderin huutokauppa järjestetään joka kuukauden ensimmäisenä viikonloppuna. Suurin osa tuotteista on nähtävänä etukäteen netissä, jossa voi jättää myös ennakkotarjouksen tuotteista. Helander on myös koonnut kirjan ”Helanderilla Huudettua 2003” huutokaupoissa myydyistä esineitä ja niiden hinnoista. Tämä kirja antaa kuvan mitä huutokaupasta voi löytää ja millaisia hintoja esineistä on maksettu.

Lisätietoa 09-728 7281 tai 0400-860 218 www.helander.sci.fi

Viherkasvien keväthoito 7.3.2004

Vinkkejä viherkasvien keväthoitoon antoi Gardenia-Helsingin vastaava puutarhuri Katja Uski. Kevät on kukkien hoidon aikaa ja nyt kannattaa tarkistaa, että kukilla on sopivasti tilaa kasvaa. Viherkasvien hoito on helppoa, mutta jos haluat harjoitella mahdollisimman helppohoitoisilla kasveilla, niin Katja suosittelee aloittelijoille muiden muassa seuraavia: rönsylilja, palmuvehka, viirivehka, jukkapalmu, traakkipuut, kultaköynnös, tuonenkielo, papinkaura, aasinkorva, peikonlehti, lyyraviikuna, kumiviikuna, pullojukka.

Ohjelman juonnot oli kuvattu Gardenia-Helsingin trooppisessa puutarhassa Helsingin Viikissä. Puutarhan kasvikokoelma koostuu trooppisista viljelykasveista painottuen kaakkoisaasialaisiin lajeihin. Gardenia neuvoo myös kotipuutarhureita ja siellä järjestetään luentoja ja puutarhanhoidon kursseja. Kesäisin voi ihailla myös aitoa japanilaista puutarhaa.

Gardenia-Helsinki on Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston ylläpitämä puutarha ja se on yleisölle avoinna ma-ke 10-18 ja la-su 10-17. Perjantaisin puutarha on suljettu. Koetilantie 1, Helsinki. 09-3478 400

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja