Maajoukkueessa debytoinut Suomen korislupaus Petteri Koposen jalanjäljillä: "Yhtä iso potentiaali, ellei suurempikin"

Tulokas Andre Gustavson kertoo sopeutumisestaan Susijengiin – sai vuolaat kehut maajoukkueen kulttipelaajalta:"Kertoo potentiaalistani" 1:21
Videolla Andre Gustavsonin haastattelu.

Suomalaisen koripalloilun lupaus Andre Gustavson debytoi maajoukkueessa otteluissa Serbiaa ja Liettuaa vastaan. Susijengin suurimpiin tähtiin kuuluva Petteri Koponen oli todennut, että näkee yhtymäkohtia Gustavsonin ja nuoren itsensä kanssa. 

– Häntä tuli seurattua erityisen tarkasti siinä mielessä, että näen hänessä paljon yhtymäkohtia itseeni nuorempana. Molemmat takamiehen pelipaikat hallussa, kyky ottaa omia ratkaisuja ja tekee juttuja kentällä monipuolisesti, Koponen sanoi Suomen Koripalloliitolle.

Gustavson pääsi jo pelaamaan Yhdysvaltojen yliopistosarjan Richmond Spidersin aloitusviisikossa. Hän on edustanut haastajamaajoukkuetta ja pelannut yhteensä 81 juniorimaaottelua. Debytantti on mielissään saamastaan mahdollisuudesta.

– Todella hyvältä on maistunut. Kiva päästä pelaamaan vanhempien pelaajien kanssa ja oppia heiltä Gustavson sanoi MTV Urheilulle.

192-senttisellä Gustavsonilla tavoitteet on selkeät. Yliopistosarjoissa pitää päästä pelaamaan isoja minuutteja ja ottaa kehitysaskelia. Päätavoitteena on yliopistosarjan mestaruus. Koposen lausunnon yhtymäkohdista hän ottaa ilomielin vastaan.

– Se kertoo minulle sen, että minulla on yhtä paljon potentiaalia kuin hänellä, ellei sitten enemmänkin, Gustavson toteaa.

Susijengissä on kesän aikana ollut yhdistelmä nuorta ja kokeneempaa pelaajaa. Gustavsonin mielestä kombo on toimiva. 

– Nuoret oppii näiltä kokeneemmilta paljon enemmän ja he ottavat hyvin mukaan. Kentällä se on paljon helpompaa, kun mukana on pelaajia, jotka osaavat pelata paremmin, Gustavson päättää.

Lue myös:

    Uusimmat