Maailman vanhin mies kuoli 112-vuotiaana – oli vasta kuukausia aiemmin saanut Guinnessin tunnustuksen

Muistisairaudet: Millaisista oireista lääkäriin? 6:07
Muistisairaudet: millaisista oireista lääkäriin? Katso SuomiAreenan keskustelu

Espanjalaismies sai syyskuussa maailman vanhimman elossa olevan miehen tittelin. Hän menehtyi kotonaan tammikuussa muutama viikko ennen 113-vuotissyntymäpäiväänsä.

Syyskuussa 2021 maailman vanhimmaksi elossa olevaksi mieheksi tituleerattu espanjalainen Saturnino de la Fuente García on menehtynyt 112 vuoden ja 341 päivän iässä, kertoi Guinness World Records 18. tammikuuta.

Sai maailman vanhimman elossa olevan miehen tittelin syyskuussa

Guinnessin ennätystenkirja julkaisi TikTokissa syyskuussa videon, jossa Saturninon saamaa meriittiä juhlistetaan. Saadessaan kunniakkaan tunnustuksen Saturnino oli 112 vuotta ja 211 päivää vanha.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Saturnino syntyi Puente Castrossa Leónissa 11. helmikuuta 1909. Hänen 113-vuotissyntymäpäivänsä olisi ollut ensi kuussa. 

Taannoin hän kertoi Guinness World Recordsille salaisuuden pitkään ikään:

– Älä satuta ketään.

Saturnino meni vuonna 1933 naimisiin vaimonsa Antoninan kanssa. Saturninoa jäivät kaipaamaan on seitsemän tytärtä, 14 lastenlasta ja 22 lapsenlapsenlasta. Suutarina työskennellyt Saturnino pelasi nuorempana jalkapalloa ja oli innokas paikallisen jalkapalloseuran kannattaja.

Saturnino ei ollut kuitenkaan maailman vanhin ihminen. Tiettävästi maailman vanhin elossa oleva henkilö on japanilainen Kane Tanaka. Nainen täytti tammikuun alussa 119 vuotta.

Lue myös:

    Uusimmat